RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
JAKTER GODFORMEN: Edvald Boasson Hagen vil finne tilbake til god, gammel form.
JAKTER GODFORMEN: Edvald Boasson Hagen vil finne tilbake til god, gammel form. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Edvald vil finne tilbake til «gammel» storhet

Sist oppdatert:
27-åringen håper på en ny vår i MTN-Qhubeka.

2014 ble en seiersløs sesong for Edvald Boasson Hagen. Nå håper 27-åringen på en ny vår i MTN-Qhubeka.

Team Sky-logoen prydet brystet til Boasson Hagen tirsdag. Over nyttår blir det en annen logo, men allerede nå er han i praksis helt ferdig i Sky. Treningen med nytt lag er allerede i startgropen, og neste uke reiser han til Afrika for å møte sine nye lagkamerater i MTN.

- Det blir spennende. Det er nytt lag, med nye mennesker, men jeg tror det blir veldig bra. Jeg har virkelig troen på MTN, sier Boasson Hagen til NTB.

Tirsdag var han på Tour of Norways pressekonferanse i Oslo, hvor løypa for 2015 ble presentert. 27-åringen vil gjerne gjøre det godt på hjemmebane neste år, men langt viktigere ting ligger lengst framme i hodet.

Ikke som tenkt

Syklisten fra Rudsbygd har nemlig tankene på å revansjere 2014. For første gang i karrieren gikk proffsyklisten en hel sesong uten en eneste individuell seier. I sitt siste ritt for Sky, i Japan Cup, ble det årsbeste med andreplass.

- Avslutningen ble litt mer positiv, men jeg skulle gjerne hatt et bedre år. 2014 ble absolutt ikke som tenkt, sier Boasson Hagen.

Skader ødela både Giro d'Italia og NM. I tillegg ble han uaktuell for Tour de France. De nedturene vil han helst legge bak seg, samtidig som han vil huske årene i det britiske sykkellaget.

- For jeg har hatt det bra i Sky. Men nå var det på tide å prøve noe nytt, og jeg ser veldig fram til de første treningssamlingene i januar, forteller Boasson Hagen.

Håper på 2013-Edvald

I sitt nye lag får han mer frihet, både i trenings- og rittsammenheng. Med sørafrikanske vibber skal Edvald Boasson Hagen finne tilbake til sitt gamle jeg.

- Får vi en Edvald i 2013-form, kan 2015 bli glimrende, mener TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad, som mener laget ikke er avgjørende for formen.

- Det er treningen Edvald gjør selv som er viktigst. Edvald må bedre formen fra i fjor om han vil hevde seg, sier en tydelig Kaggestad.

Sykkeleksperten beskriver MTN-Qhubeka som «et spennende lag med mange spennende ryttere».

- Det er ikke bare avdankede spurtere, som noen har hevdet. Det kan bli et ganske så komplett lag, og sjansene er store for at de får kjøre Tour de France.

Gode Tour-tegn

For plass i verdens største sykkelritt er ikke en selvfølge for Boasson Hagens nye lag. MTN er ikke et verdenstourlag, noe som gjør at de trenger invitasjoner for å delta i blant annet Tour de France, Giro d'Italia og Vuelta a España.

- Det er en stund fram dit, og vi har ingen garantier per nå, men ut fra det jeg har hørt er det veldig lovende, sier 27-åringen selv til NTB.

Han går derimot inn i sitt åttende år som sykkelproff uten helt konkrete planer. Han satser på å kjøre ritt i slutten av januar eller starten av februar, men hovedfokuset er på å revansjere fjoråret.

- Jeg håper på en langt bedre sesong, skadefri og i form. Og akkurat det er jeg veldig motivert til å få til, slår Edvald Boasson Hagen fast. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere