RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En Swift overgang?

Foto: EPA/Scanpix
Sist oppdatert:
Team Sky har påmeldt Kajtusja-rytter til Tour Down Under.

Noen ganger går det litt vel kjapt i svingene på kontoret til banesyklingsguden og Team Sky-hærfører, Dave Brailsford.

I månedsvis har den store britiske sykkelsatsingen hatt et duppende åte ute for å sikre seg Bradley Wiggins fra Garmin. Den 29 år gamle storfisken ser imidlertid ut til å glippe for Sky-laget:

- Jeg må fremdeles forholde meg til kontrakten min hos Garmin. For å være ærlig, hadde jeg egentlig ikke noe annet valg. Derfor har jeg heller ikke vært altfor opptatt av det. I mitt hode kom dette aldri til å skje, derfor har jeg heller ikke gått rundt med store forhåpninger, sier Wiggins til BBC.

Resignert Wiggins
For Wiggins har nemlig kontrakt med det amerikanske profflaget ut 2010-sesongen. Det har Sky, med god hjelp fra manager Jonathan Vaughters standhaftighet, hatt vett til å akseptere.

Men etter resignasjonen rundt Wiggins, ser nå Brailsford ut til å ha tråkket feil. Briten har nemlig pekt seg ut Benjamin Swift – nok en kontraktsfestet rytter – som erstatteren.

Swift er under kontrakt med russiske Kajtusja ut neste år. Team Sky har likevel meldt 22-åringen på til Tour Down Under i januar.

- Trodde han var frigitt
Dette er mildt sagt problematisk ettersom Sky, ifølge UCI-reglementet, måtte melde inn sin endelige stall i slutten av november for å motta ProTour-lisensen.

Dernest fordi Kajtusja slettes ikke har tenkt å frigi den unge briten før kontrakten har utløpt.

Overfor BBC prøver Brailsford etter beste evne å forklare hva som har skjedd.

- Vi forsto det slik at han hadde blitt løst fra kontrakten. Vi planla deretter, sier Brailsford.

- Informasjonen vi mottok fortalte oss at han hadde sluttet og avsluttet kontrakten sin hos Kajtusja.

Kajtusja står på sitt
Det rimer dårlig med uttalelsene Andrej Tchmil kom med i slutten av november.

- Swift er under kontrakt med oss til 31. desember 2010, og han blir her uansett om det betyr at han ikke vil konkurrere neste år, fortalte Team Kajtusjas sportsdirektør til Cycling Weekly.

- Vi har aldri hatt kontakt eller forhandlet med noen fra Team Sky, legger han til.

- Tror fremdeles på løsning
Uttalelsene kom etter at Swift droppet et møte med Kajtusja-ledelsen i Italia. Nettavisen vet at 22-åringen også ble lansert som Sky-rytter under lagets samling i Manchester.

Agent Paul De Geyter hevder at Swift ga beskjed om at han ville bryte Kajtusja-kontrakten i etterkant av VM i september, og at det kun er et tidsspørsmål før det internasjonale sykkelforbundet godkjenner avtalen.

Også Brailsford fastholder at det fremdeles pågår forhandlinger.

- Situasjonen rundt Ben er i ferd med å løses. Som lag har vi ikke vært direkte involvert i forhandlinger med hans nåværende arbeidsgiver. Det skjer helt og holdent på etter hans eget og agentens ønske.

- Dersom han blir fristilt, noe vi fortsatt har grunn til å tro, vil han konkurrere i Tour Down Under som Sky-rytter, avslutter Brailsford vel vitende om at russerne allerede har sikret seg en «erstatter» i Alexander Kolobnev fra Team Saxo Bank.

Men at Brailsford har vært noe hissig på grøten i denne saken, er det liten tvil om. Selv om Swift muligens slutter seg til Sky-troppen på nyåret.

PS! Swift betyr «hurtig, rask» på engelsk, om du stusset på tittelen.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere