*Nettavisen* Sport.

Endelig, Frankrike!

Foto: AFP/Scanpix

Sylvain Chavanel kneblet Rabobank på oppløpet.

10.03.09 17:25

Etter at klatrekongen Richard Virenques fort raste sammen som et korthus under Festina-skandalen, har fransk sykkelsport lett land og strand rundt etter nye, nasjonale sykkelhelter.

Foruten noen dager i gult for Thomas Voeckler under Tour de France, samt en og annen etappeseier fra Sylvain Chavanel, har søkene vært resultatløse.

Derfor ble tirsdagens etappe av Paris-Nice en solid opptur for den stolte sykkelnasjonen. Ikke bare maktet Chavanel å utmanøvrere Juan Antonio Flecha på oppløpet, franskmannen tok også over den gule ledertrøyen fra Alberto Contador.

Mesterverk av Rabobank
Egentlig var det i overkant frekt av Quick Step-rytteren å heve armene over hodet etter målgang i Belleville.

Fire mil tidligere satte nemlig Flecha og store deler av Rabobank-laget i gang et imponerende stykke lagtempokjøring – og pulveriserte hovedfeltet fullstendig.

Det var et taktisk mesterverk som kunne ha blitt tatt rett ut av hjertet til CSC-eier Bjarne Riis.

Astana og Contador ble tatt fullstendig på senga. Tour de France-vinneren fra 2007 måtte på egen hånd kjøre seg opp fra de forskjellige fraksjonene. Til slutt endte han i opp i puljen til poengtrøyebærende Heinrich Haussler.

Uten hjelperyttere der heller, var det lite Contador kunne gjøre for å forsvare trøyen sin.

Contador i eksil
Spede forsøk på samarbeid til tross, forspranget til Rabobank-rytterne og Sylvain Chavanel maktet de aldri å innhente.

Fire kilometer fra mål punkterte en uheldig Markus Burghardt (Team Columbia). Dermed sto den reelle kampen om etappeseieren mellom temposterke Flecha og Chavanel.

Og hvordan den endte har vi allerede avslørt: Under morgendagens etappe er det en franskmann som bærer den gule ledertrøyen.

- Vinner Chavanel i dag får han garantert førstesiden på L’Equipe i morgen, humret Johan Kaggestad på kommentatorisk vis.

Det blir neppe like lystig lesning for Contador. Spanjolen raste ned til sjetteplass etter tirsdagens etappe. Han har nå et minutt og tre sekunder å ta igjen på den nye, franske folkehelten, Chavanel.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag