*Nettavisen* Sport.

Er dette dårlig nytt, Kristoff?

SNØFRITT: Dette bildet ble tatt for et par dager siden og var godt nytt for Kristoff. Nå er veien imidlertid snøfri og åpnet. Foto: Asbjørn Torgersen (Rjukan Arbeiderblad / NTB scanpix)

Sykkelstjernen gledet seg over stengt fjellovergang, men nå er veien åpnet.

20.05.15 13:37

Fredag skal den tredje etappen i Tour of Norway over en fjellvei som de siste dagene har vært stengt på grunn av snøvær.

Dette mente Kristoff kunne gi ham en fordel i Tour-sammendraget.

Fjernet snøen
- Hvis vi ikke går i mål ved toppen av fjellet, så er det et fint steg mot sammenlagtseier for meg. Men først må jeg vinne på de flate dagene. Det er det som er fokuset for meg foreløpig, sa Kristoff til Nettavisen.

Natt til onsdag har brøytemannskapet jobbet på spreng for å gjøre veien fri for snø, og nå rapporteres det om en snøfri fylkesvei 651 mellom Tuddal og Svineroi.

Værvarselet inn mot fredagens etappe ser meget lovende ut i området, og det ser dermed ut til at Kristoff må forberede seg på den meget tøffe etappen som avslutningsvis, rundt tre mil før målgang, går opp en lang og bratt stigning.

Nordhaug sammenlagtfavoritt
Nyheten om den åpne veistrekningen kan gjøre plass for Lars Petter Nordhaug på toppen av pallen etter femdagersrittet.

Kristoff mener landsmannen er sammenlagtfavoritt dersom fredagens etappe går i sin opprinnelige trasé.

- Jeg tror Lars Petter kan være farlig. Han vant akkurat Tour of Yorkshire, og han er på hjemmebane han også. Jeg tror kanskje han er favoritten, forklarte Kristoff.

- Han håper vel på best mulig vær og flest mulig bakker, humret Kristoff.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag