Evans avslutter karrieren på hjemmebane

LEGGER OPP: Cadel Evans.

LEGGER OPP: Cadel Evans. Foto: Mark Gunter (Afp)

- De fleste rittene jeg er med i, sykler jeg for å vinne og for å få et godt resultat. Det er ingen forskjell i dette rittet-

Cadel Evans legger sykkelkarrieren på hylla i februar. Han avslutter sin karriere på øverste nivå med Tour Down Under på hjemmebane.

I flere år har det vært tradisjon for mange av verdens beste sykkelryttere å gjennomføre sesongens første konkurransetråkk i Australia. Ritter markerer startskuddet for årets sesong.

I 2008 kom Tour Down Under på verdenstourkalenderen, og der har det blitt. I år bruker australske Cadel Evans rittet på hjemmebane til å takke hjemmepublikumet for støtten han har fått gjennom sin lange karriere.

Vil avslutte med stil

37-åringen får en kort sesong. Han skal legge opp i februar, men har ingen planer om å sykle i Australia kun for å hylles for sin fantastiske karriere, som er best kjent for sammenlagtseier i Tour de France og seier i VM.

- De fleste rittene jeg er med i, sykler jeg for å vinne og for å få et godt resultat. Det er ingen forskjell i dette rittet, sier Evans til Cyclingnews.

Han erkjenner at det blir det spesielle etapper han skal sykle foran sitt australske publikum, som har satt stor pris på hans prestasjoner på sykkelsetet.

- Jeg er litt mer spent siden jeg sykler foran hjemmepublikum. Jeg må nyte løpet og sette pris på det. Jeg vil ikke ha flere muligheter etter 1. februar, sier BMC-rytteren.

Utelukker ikke seier

Evans har aldri vunnet rittet tidligere. Han har to etappeseirer, i 2002 og 2014. I fjor endte han på annenplass sammenlagt, og 37-åringen håper å kunne kjempe om seieren også i årets utgave.

- Jeg kommer ikke til å sykle mer med laget fra 2. februar, så jeg ønsker å være der med gutta, være en profesjonell utøver i to uker til og nyte det. Forhåpentligvis er jeg kapabel til å vinne.

I rittet møter Evans hard konkurranse av blant andre Richie Porte. Verdensstjernene Marcel Kittel og Ryder Hesjedal deltar også. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.