Favorittfall på dramatisk Tour de France-etappe

I ASFALTEN: Tinkoff-Saxo-kaptein Alberto Contador sykl et offensivt, men ble likevel en av de store taperne på den 17. etappen av Tour de France.

I ASFALTEN: Tinkoff-Saxo-kaptein Alberto Contador sykl et offensivt, men ble likevel en av de store taperne på den 17. etappen av Tour de France. Foto: Laurent Cipriani (Ap / NTB scanpix)

Men sammenlagtlederen holdt stand igjen.

22.07.15 17:56

En meget hektisk Tour de France-etappe i Alpene førte til flere forandringer blant de beste i sammenlagtkampen.

Avstanden mellom de to beste, Chris Froome og Nairo Quintana, forble riktig nok uforandret.

Verre gikk det for tredjeplasserte Tejay van Garderen og vinneren fra 2007 og 2009, Alberto Contador.

Førstnevnte slet med kraftig hodepine og kom seg aldri til mål. Contador forsøkte flere angrep på dagens tøffeste fjell, Col d'Allos, men klarte ikke å ta sekunder på Froome og de andre rivalene.

På vei ned fra samme fjell var uhellet ute for «El Pistolero». 32-åringen veltet i en humpete sving. Der ble han stående en stund med en ødelagt sykkel, noe som igjen førte til en betydelig tidstap til rivalene.

Soloseier

Et stor utbrytergruppe satte preg på den tøffe fjelletappen onsdag.

I underkant av 30 ryttere kom avgårde. De fikk etter hvert over elleve minutters luke ned til favorittene som ligger best an sammenlagt.

Tyske Simon Geschke tok en råsjans og rykket aleine ifra de andre i bruddet før dagens hardeste fjell, førstekategorien Col d'Allos (2250 meter over havet).

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

TAKTISK TRIUMF: Tyske Simon Geschke (til høyre) utmanøvrerte alle på den 17. etappen av Tour de France i Alpene. Foto: Jeff Pachoud (Afp / NTB scanpix)Etter fjellet økte 29-åringen forspranget til de nærmeste forfølgerne. Cannondale-Garmins Andrew Talansky var dog bare rundt 500 meter bak før den avsluttende motbakken opp til skidestinasjonen Pra Loup.

Oppløst i gledestårer

- Dette er helt uvirkelig. Jeg har tre seirer i hele karrieren og har drømt om å vinne en etappe i Tour de France i 15 år, sa en tårevåt Geschke i et intervju vist på TV 2.

Det var stort sett alt en veldig rørt Geschke klarte å si i seiersintervjuet.

Først drøyt sju minutter etter kom de største navnene til mål. Nairo Quintana og Chris Froome tok noen små sekunder på Alejandro Valverde og Vincenzo Nibali.

Amerikanske Talansky endte på andreplass på etappen. Han var 32 sekunder etter etappevinneren, mens Rigoberto Urán ble nummer tre, ytterligere et halvminutt bak. Alle hadde allerede tapt for mye tid før etappen til å være trusler for de beste sammenlagt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.