«Feltets farligste» med beklagelse til Fuglsang

SKYLD I UHELL: Jurgen Van den Broecks drikkeflaske spolerte danske Jakob Fuglsangs sjanser for en toplassering i Tour de France.

SKYLD I UHELL: Jurgen Van den Broecks drikkeflaske spolerte danske Jakob Fuglsangs sjanser for en toplassering i Tour de France. Foto: Lionel Bonaventure (Afp / NTB scanpix)

- Jeg er veldig lei for det, men det var ingenting jeg kunne gjøre.

Danske Jakob Fuglsang var rasende etter at han kjørte på en vannflaske og deiset i bakken på fredagens etappe i Tour de France. Nå får han en unnskyldning fra Jurgen Van den Broeck.

Astana-rytteren falt på et meget ugunstig tidspunkt på etappen hvor lagkamerat Vincenzo Nibali til slutt gikk helt til topps.

Fuglsang hevdet at Lotto-rytteren Jurgen van den Broeck var skyld i fallet, da han slapp en vannflaske ned i veien.

Senere fredag kveld lettet likevel dansken på anklagelsene og innrømmet at flasken kunne ha vært mistet ved et uhell.

- Kastet ikke flasken
- Jeg håper at Jakob Fuglsang er ok. Jeg kastet ikke flasken min, men den falt ut av flaskeholderen. Jeg sier unnskyld for fallet og for skadene han fikk, skriver den belgiske syklisten i en beklagelse til Fuglsang.

- Jeg er veldig lei for det, men det var ingenting jeg kunne gjøre, skriver han videre.

Også tidligere i Tour de France har Van den Broeck vært innblandet i dramtiske velt. På den sjuende etappen var belgieren selv en av rytterne som gikk i bakken, uten at han kunne lastes for uhellet like før målgang.

Men da storfavoritt Alberto Contador veltet stygt på etappe ti noen dager senere, var Van den Broeck ifølge spanjolen medvirkende til velten som gjorde at han måtte bryte.

Contador forsøkte å fortsette i enda noen mil, men måtte til slutt gi etter for smertene. Senere ble det påvist brudd i leggbeinet til spanjolen.

Ute av toppkampen
Fuglsang går en hard lørdag i møte etter fallet fredag. Dansken pådro seg store skrubbsår på skulderen og har store smerter i det ene kneet.

- Det blir veldig smertefullt, spesielt på grunn av at jeg har smerter i høyre kne, sier Fuglsang.

Astana-rytteren lå svært godt an i sammendraget i Tour de France før velten, men etter å ha tapt over en halv time til lagkamerat og sammenlagtleder Nibali, er det ikke lenger håp om en topplassering. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.