*Nettavisen* Sport.

Finsk sjokk i Paris-Nice

Foto: AFP/Scanpix

Kjell Carlström lite å slå i bordet med i forkant av Paris-Nice.

12.03.08 18:02

Hovedfeltet var derfor ikke vonde å be da Liquigas-rytteren, Bradley McGee (CSC) og Clément Lhotellerie (Skil-Shimano) dannet brudd tidlig på etappen.

De slet seg sammen opp de mange stigningene mellom Fleurie og Saint-Étienne, og var totalt i brudd i 150 kilometer.

- I starten gikk det lett, ettersom feltet lot oss få slippe unna. Men etter 60-70 kilometer økte hastigheten i hovedfeltet og vi måtte begynne å jobbe. Lhotellerie forsøkte å angripe og jeg hadde et tungt øyeblikk der. Men da vi begynte på nedstigningen tenkte jeg bare på spurten, sa Carlström etter målgang.

Lurte ung franskmann
Og da avgjørelsen falt var det hele redusert til en mann-mot-mann batalje mellom Carlström og Lhotellerie. Den duellen vant finnen, som dermed kunne smykke seg med sin første store etappeseier å snakke om.

- Jeg kunne ta det med ro bakerst, ettersom han hadde stått for alle angrepene underveis, sier finnen som tidligere kun har en annenplass fra 8. etappe i Tour de France for to år siden.

I tillegg er han finsk mester, har tre etappeseire fra UNIQA-klassikere og har vunnet én etappe under Tour of Queensland for fem år siden.

Hushovd i grønt
22 år gamle Lhotellerie hadde imidlertid ingen til å klage over. Med onsdagens innsats overtok han klatretrøyen, mens Sylvain Chavanel overtok den gule ledertrøya fra Thor Hushovd.

Nordmannen hadde som ventet en tøff dag på klatreetappen. Med tre mil igjen til mål takket Hushovd for seg for denne gang i totalsammendraget. I mål var han 17 minutter og seks sekunder bak Carlström.

Han beholder likevel den grønne poengtrøya med 18 poengs forsprang ned til Gert Steegmans fra Quick Step.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.