Forbannet Kristoff snytt for VM-gullet

Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Alexander Kristoff klarte aldri å true Michal Kwiatkowski.

28.09.14 16:41

Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug skulle forsvare den norske sykkelæren under søndagens landeveisritt i sykkel-VM.

Før søndagens ritt var det Kristoff som var den største favoritten, sett med norske øyne.

De norske gutta kjørte meget sterkt, men det holdt ikke helt inn for Kristoff.

Kristoff ble nummer åtte, og han var lynende forbannet over at han havnet så langt bak Michal Kwiatkowski.

For mye samarbeid
- Det er såklart bra. men jeg trodde jeg skulle vinne mot slutten. Men det ble for mye samarbeid foran, sa Kristoff i et Viasat-intervju etter målgang.

- Jeg var nok sterkest av de som var igjen av spurterne, men det nytter ikke når det ikke ble førsteplass. Det jeg fryktet skjedde i siste bakken. De fikk en luke, og vi klarte aldri å ta dem igjen, sa en skuffet Kristoff.

Men han innrømmer at han ikke er fryktelig skuffet over resultatet.

- Jeg hadde ikke helt troen på at jeg skulle klarte det, oppsummerte nordmannen.

Lars Petter Nordhaug forteller at det var en meget tøff dag ute i VM-løypa.

- Det var en veldig tøff dag. Glatt vei, og det ble kjørt hardt hele dagen. Mot slutten så skjønte jeg har Alex kunne ha en mulighet, og vi ofret oss for ham, men det holdt ikke. Jeg kjørte det jeg kunne, og Edvald ga alt på flata.

- Vi kunne ikke gjort noe annet. Det var Alex som var mannen vår i denne løypa, og hverken Edvald eller jeg hadde bein til å følge gruppa som fikk luke, avsluttet Nordhaug.

God innsats
De norske rytterne hang godt med i lang tid, og Boasson Hagen var lenge i brudd.

Den norske sykkelprofilen gikk etter hvert litt tom for krefter, og før de startet på de to siste rundene i rittet, så var det en tydelig preget Boasson Hagen som var i bilde.

Noen kilometer inn i sisterunden var det Norges kaptein, Kristoff, som lå best an av de norske.

Den norske sprinteren så frisk ut, og lå klokt plassert i feltet, uten å brenne alt for mye krefter.

Nordhaug kjørte meget sterkt for at Kristoff skulle ligge godt plassert, og han tok mange tunge drag for den norske kapteinen.

Men med seks kilometer igjen, stakk Michal Kwiatkowski fra resten av feltet, og så ut til å holde resten av hovedfeltet bak seg.

Polakken kjørte meget sterkt, og han holdt lenge unna for resten av feltet.

Etter hvert ble det også klart at det ble for langt opp for de norske syklistene, og de klarte aldri å ta igjen gutta i front.

Polske Kwiatkowski klarte å hente nok krefter til å holde unna for gutta bak, og passerte mållinjen som verdensmester, ett sekund for Simon Gerrans fra Australia på andreplass, og spanske Alejandro Valverde Belmonte på tredjeplass.

Edvald Boasson Hagen ble nummer 28, syv sekunder bak vinneren, mens Lars Petter Nordhaug kom i mål 17 sekunder bak verdensmesteren, og ble nummer 37.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.