RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fotballstjerner inn i dopingskandale

Sist oppdatert:
Ifølge den franske sportsavisen L'Equipe er nå spanske fotballstjerner involvert i dopingskandalen rundt sykkellaget Liberty Seguros.

Spansk politi er i ferd med å rulle opp en gigantisk dopingskandale i kjølvannet av at Roberto Heras ble tatt for bruk av erythropoietin og EPO under Vuelta a Espana i fjor.

Liberty Seguros trakk seg som sponsor for laget som følge av skandalen som har rammet Manolo Saiz' lag.

Ny sponsor
Lagets lege Eufemiano Fuentes er nå mistenkt for å ha drevet en klinikk hvor bruk av EPO har vært svært utbredt.

Nå er laget på plass i Dauphine Libere, med ny sponsor.

- Skandalen skjedde for under en uke siden. Allerede nå har de en ny sponsor på plass, som har gått inn med vesentlig mer penger. De hadde alt på plass, og det hele virket veldig rart, sier Mads Kaggestad til TV 2 Nettavisen.

Det er den kasakhstanske gruppen Astana som har overtatt som hovedsponsor. Dette er en sammenslåing av fem av Kasakhstans største selskaper.

Merkelig stemning
Laget, som nå heter Astana-Würth, har Kasakhstans to største sykkelstjerner, Alexandre Vinokourov og Andrei Kasjetsjkin.

Credit Agricole-rytteren merker at stemningen har endret seg blant syklisten.

- Det er en mistanke i feltet. De føler seg mistenkt og vi mistenker dem. Det blir en rar følelse blant rytterne på hotellet, forklarer han.

Kaggestad håper færrest mulig av rytterne er involvert i saken, og at de som er involvert blir straffet.

Fotballspillere
Skandalen er i ferd med å vokse seg enda større. Spansk politi har overvåket klinikken til Fuentes med videokamera, og ifølge den franske sportsavisen L'Equipe skal flere fotballspillere blitt observert der.

- Saken er jo i gang, men det er ikke kommet noe utfall. L'Equipe skriver nå at at en del fotballspillere er involvert og det spekuleres at denne saken ikke kommer videre før etter VM. For det passer seg ikke å rote med nasjonalhelligdommen fotball. Det er pengene som styrer. Nå florerer det en del rykter, forklarer Kaggestad.

Og et av ryktene går på at det er spillere fra Real Madrid som er involvert.

Skal vise seg frem
Søndag går prologen i Dauphine Libere. Et ritt Kaggestad håper å vise seg frem for lagledelsen i Credit Agricole i.

- Jeg har alt å vinne og ingenting å tape. Jeg blir ikke overrasket hvis jeg ikke blir tatt ut til Tour de France. Skulle jeg klare det vil det være over all forventning, forklarer han.

I øyeblikket er han ikke blant Credit Agricoles utvalgte til årets Tour, men han tror at god kjøring i Dauphine Libere kan få ham inn på laget.

- De to-tre siste plassene er det mulig å komme seg inn på. Jeg må være veldig aktiv og gjøre en jobb for laget. Det er en haug med muligheter. Jeg må være en god hjelperytter og benytte sjansene jeg får, men sammenlagt har jeg ingen muligheter, sier Kaggestad.

Også Thor Hushovd og Kurt Asle Arvesen deltar i rittet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere