RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frankrikes stjerneskudd til topps på monsteretappe

FRANKRIKE fikk endelig noe å juble for i Tour de France: Den talentfulle klatreren Romain Bardet vant torsdagens etappe.
FRANKRIKE fikk endelig noe å juble for i Tour de France: Den talentfulle klatreren Romain Bardet vant torsdagens etappe. Foto: Kenzo Tribouillard (Afp / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Karrierens største triumf for Romain Bardet (24).

AG2R-rytteren Romain Bardet kjørte alene inn mot mål til sin første seier i Tour de France noensinne, da han kom til Saint-Jean-de-Maurienne litt før klokken 17.30 torsdag.

24-åringen vinner ikke mange ritt, men er ofte med i toppen - spesielt når utfordringene er ekstra tøffe. Dette er hans åttende seier i et UCI-ritt.

Bardet vant foran Pierre Rolland, en annen av Frankrikes beste klatrere.

- Det tøffeste på denne etappen var å komme med i bruddet de første kilometerne. Det gikk fryktelig fort og var skikkelig hardt tidlig, men jeg måtte komme meg igjennom det for å komme i denne posisjonen, sier Bardet ifølge Cycling News.com.

Franskmannen klagde over dårlige bein bare ett døgn tidligere.

- Jeg var ikke med i det hele tatt. Beina mine ville ikke. Det hadde ingenting å gjøre med de siste 48 timene, for jeg sliter alltid dagen etter at vi har hatt en hviledag, sa Bardet til L'Equipe onsdag. Det var hviledag i Tour de France tirsdag.

Nå hadde han en tung etappe i beina, og da gikk det altså langt bedre for 24-åringen fra Brioude, som har syklet for AG2R siden 2012.

Bardet kom i mål fem timer, tre minutter og førti sekunder etter at etappen startet i Gap klokken 12.20. 

Winner Anacona fra Colombia ble nummer tre, mens Bob Jungels, Jakob Fuglsang og Serge Pauwels fulgte på de neste plassene.

Sammenlagtleder Chris Froome kom seg nok en gang igjennom en etappe uten å miste tid til konkurrentene.

Han fikk god hjelp - som vanlig - av Geraint Thomas opp fjellene. Spesielt under angrepene fra Vincenzo Nibali og Nairo Quintana opp høykategoristigningen til Col du Glandon var Thomas god å ha for Froome.

Froome har fremdeles 3,10 minutters ledelse til Quintana, mens Valverde beholder tredjeplassen og Thomas innehar fjerdeplassen. Romain Bardet kjørte seg opp til tiendeplass sammenlagt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere