*Nettavisen* Sport.

Froome: - Jeg har vært borte fra to dopingtester

BORTE: Chris Froome sier han har gått glipp av to dopingtester i karrieren. Foto: Godingimages (Pa Photos)

Team Sky-rytteren innrømmer at han har vært for uforsiktig.

25.06.15 08:46

Team Skys store Tour de France-håp, Chris Froome, innrømmer overfor Daily Mail at han har gått glipp av to dopingtester i løpet av karrieren.

Den første var tilbake i 2010, mens den siste var i 2014.

- Jeg har gått glipp av to dopingtester. Den ene da jeg var ute på en treningstur i 2010. Dopingjegerne kom til låst dør, og de hadde dratt da jeg kom tilbake. Det var uforsiktig av meg, sier syklisten.

Hotellet nektet
Den andre hendelsen skjedde nylig. Froome hadde tatt med seg kona på et hotell i Italia. Da dopingjegerne kom, tidlig om morgenen, hadde hotellet nektet dem å få kontakt med syklisten.

- De hotellansatte fortalte oss om det i etterkant, og de hadde et prinsipp om å ikke la noen få forstyrre gjestene deres. Det var veldig frustrerende for meg, men jeg må bare ta ansvaret selv. Jeg skulle vært nøyere med å gi hotellet beskjed på forhånd om at disse folkene skulle fått lov til å komme opp på rommet mitt, forklarer Froome.

Selvkritisk
Selv om Froome gikk glipp av de to testene, er han klar på at dette kun var uforsiktighet fra hans egen side.

- Jeg har lært min lekse. Det er atletenes ansvar å være ledige for testing - når som helst, og hvor som helst. Det er uprofesjonelt å gå glipp av disse testene, innrømmer briten, født i Kenya.

Han forteller videre at han har blitt testet flere hundre ganger de siste årene, og han tror dopingarbeidet som drives fungerer godt.
Det til tross for at enkelte sykkelnavn hevder at opp mot 90 prosent av sykkelfeltet er dopet.

- Det er maks fem prosent. Noe annet ville overraske meg stort. Jeg tror aldri jeg kunne oppnådd de resultatene jeg har gjort, dersom så mange andre har vært dopet.

P.S: Regelen når det gjelder å gå glipp av dopingtester sier at dersom du går glipp av tre tester over 12 måneder, vil du kunne bli utestengt. Froome er altså langt innenfor dette.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.