RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sykkelstjernen Chris Froome vil gjerne gjenta årets Tour de France-suksess neste sesong. I tillegg ønsker han seg ikke mindre enn to OL-gull.
Sykkelstjernen Chris Froome vil gjerne gjenta årets Tour de France-suksess neste sesong. I tillegg ønsker han seg ikke mindre enn to OL-gull. Foto: Colin Flockton (Pa Photos)

Froome drømmer om 2016-trippel

Sykkelstjernen Chris Froome vil gjerne gjenta årets Tour de France-suksess neste sesong. I tillegg ønsker han seg ikke mindre enn to OL-gull.

Ingen sykkelrytter har klart å vinne to olympiske gull og den gule sammenlagttrøya i verdens mest prestisjetunge sykkelritt i én og samme sesong. Froome vil mer enn gjerne bli den første.

– Det kommer garantert til å bli et spennende år. Det viktigste for meg er å vinne Tour de France igjen, men deretter kommer fellesstarten i OL i Rio og noen dager senere det olympiske temporittet, sier Froome til Sky Sports.

– Både fellesstarten og temporittet passer meg veldig bra. Temporittet inneholder over 1000 høydemeter, så det kommer til å bli tøft. Jeg tror i tillegg det er over 50 kilometer, så det er langt til å være en enkeltstart, tilføyer han.

Også fellesstarten i Brasil er meget tøff og skulle passe Froome som hånd i hanske.

Den store utfordringen for briten er at fellesstarten i Rio går kun 17 dager etter avslutningsetappen i Tour de France. Fire dager senere er det temporitt i den brasilianske kystbyen.

Froome innser at han har satt seg et friskt mål.

– Det er en voldsom målsetting, og jeg tror jeg må ta hver konkurranse som de kommer. Men det blir spennende, virkelig spennende, sier han.

20. oktober blir neste års Tour de France-løype presentert. Da får Froome en god pekepinn på hvor kraftkrevende det blir å vinne rittet for andre året på rad. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere