RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BRYR SEG IKKE OM BESKYLDNINGER: Sykkelstjerne Chris Froome.
BRYR SEG IKKE OM BESKYLDNINGER: Sykkelstjerne Chris Froome. Foto: Christophe Ena (Ap / NTB scanpix)

Froome fnyser av dopingbeskyldninger

- Det har ikke rot i virkeligheten, mener syklisten.

Tour de France-leder Chris Froome har ingen problemer med å håndtere dopingmistanker så lenge han har den gule ledertrøya.

Det hevder Sky-rytteren selv. Det å kunne ikle seg ledertrøya, gjør det verdt å måtte besvare kritiske spørsmål fra verdenspressen dag etter dag.

Med tre etapper igjen å sykle har 30-åringen tre minutter og ti sekunder til gode på colombianske Nairo Quintana i sammendraget i årets ritt. Alt tyder på at Froome kan feire en ny triumf i Paris kommende søndag.

I løpet av årets Tour har samtidig den afrikanskfødte briten blitt beskyldt for både doping og å ha en skjult motor innebygd i sykkelen. Den slags spekulasjoner tåler han etter eget utsagn godt.

- Jeg hater definitivt ikke å være i denne posisjonen. Jeg har jobbet hardt for å være der jeg er akkurat nå. Dette er et drømmescenario, sier Froome, som er født i Kenya og oppvokst i Sør-Afrika.

- Akkurat nå ville jeg ikke ha endret på noen ting. Dette er en drøm for meg, tilføyer han.

Etter torsdagens etappe ble sykkelen hans undersøkt for eventuelle uregelmessigheter.

- Mye av spekulasjonene rundt dette kommer fra sosiale medier og nettet, men de har ingen rot i virkeligheten, sier Froome.

- Jeg er glad for at de sjekket sykkelen min. Det er åpenbart nødvendig med alle spekulasjonene der ute, tilføyer han.

Fredag skal rytterne gjennom en ny tøff fjelletappe i Alpene. Igjen må Froome finne seg i å bli angrepet. Spørsmålet er om Sky-kapteinen fortsetter å vise seg uimotståelig. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere