Froome vil la seg teste

Skys Chris Froome på podiet etter onsdagens 11. etappe av Tour de France fra Pau til Cauterets.

Skys Chris Froome på podiet etter onsdagens 11. etappe av Tour de France fra Pau til Cauterets. Foto: Eric Gaillard (Reuters)

Tour de France-leder Chris Froome sier at han gjerne underlegger seg fysiologiske tester etter at årets Tour er over.

Det vil han gjøre for å fjerne alle mistanker om at han er dopet. Briten imponerte stort på tirsdagens 10. etappe da han stakk i den siste stigningen og la alle konkurrenter langt bak seg. Nærmeste sammenlagtutfordrer er nesten tre minutter bak med ti etapper igjen før målgangen i Paris 26. juli.

Etter å ha blitt løyet til i mer enn ti år av Lance Armstrong, amerikaneren som senere innrømmet at han dopet og jukset seg til sju Tour de France-titler, er det mange fans og supportere som har vanskelig for å akseptere at det går an å utklasse konkurrentene på en slik måte som Froome gjorde uten av det er juks med i bildet.

Konsentrasjon

– Akkurat nå er jeg nødt til å konsentrere meg om det som skjer her i Touren, men jeg er selvsagt helt åpen for å gjennomgå fysiske tester så snart Touren er over, eller når det måtte passe på et hvilket som helst tidspunkt, sa Froome på en pressekonferanse etter onsdagens 11. etappe.

– Det kan komme interessante ting ut av slike tester, og kanskje kan laget mitt lære noe av det også, sa Froome.

Froome ble også mistenkeliggjort i 2013 etter hans strålende kjøring opp Mont Ventoux.

Hacket

Datafiler fra to år tilbake ble lekket på internett denne uken, men Sky-sjef Dave Brailsford hevdet umiddelbart at de lekkede dataene skyldes hacking.

Dataene viste blant annet at pulsen til Froome var på 160 slag i minuttet da han satte inn angrepet opp Mont Ventoux. Det er regnet som meget lavt.

– Min makspuls er bare på 170. Derfor er jeg overrasket over at den var såpass høy som 160 etter to uker med sykling, sa Froome selv.

– Min jobb er å komme hit og være åpen og ærlig overfor alle. Vi har forsøkt å være i front når det kommer til antidopingarbeid, sa Skys manager Dave Brailsford. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag