RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gallopin med råsterk seier

NÆRE: Hovedfeltet vært svært nær ved å hente inn Tony Gallopin.
NÆRE: Hovedfeltet vært svært nær ved å hente inn Tony Gallopin. Foto: Peter Dejong (Ap)
Sist oppdatert:
Peter Sagan måtte nok en gang gi tapt.

Franske Tony Gallopin stakk fra konkurrentene i den siste bakken, ble kjørt inn av hovedfeltet, men prøvde seg igjen og vant den 11. etappen i Tour de France.

Franskmannen overrasket mange da han ikledde seg den gule ledertrøya på den 10. etappen, men mistet den da han tapte mye tid på samme etappe.

Onsdag kom igjen Gallopin i søkelyset. Han stakk fra hovedfeltet opp den siste bakken, men ble tatt igjen. Han ga seg ikke og rykket fra igjen. Tre andre utbrytere tok ham igjen, men to kilometer før mål tråkket han til en siste gang og stakk fra sine tre bruddkamerater.

Denne gangen holdt det helt inn, og Lotto-rytteren stakk av med etappeseieren, selv om hovedfeltet bare var noen sekunder fra å ta igjen Gallopin.

– Jeg satt med hovedfeltet, så jeg spurte lagkameratene mine om å plassere meg i front. Det fikk jeg selvtillit av og tenkte at avslutningen var bra for meg. Jeg prøvde å gå, men du vet aldri om det lykkes. Denne gangen gikk det, sa Gallopin etter seiersseremonien.

Høyt tempo
Mange forventet at onsdagens etappe mellom Besancon og Oyonnax skulle ende med bruddseier. Cannondale og Orica GreenEdge ville det annerledes. De to lagene bestemte seg tidlig for å holde etappens brudd i en avstand som var mulig å kjøre inn før slutten av rittets 11. etappe.

Hovedfeltet fortsatte å kjøre hardt, og de fleste av spurterne, blant dem Alexander Kristoff, måtte tidlig gi tapt da stigningene på den 187,5 kilometer lange etappen mellom Besancon og Oyonnax begynte.

Talansky-trøbbel
Andrew Talansky har vært uheldig i årets Tour. Han ble på forhånd regnet som en outsider til sammenlagtseieren, men Garmin-Sharp-rytteren har gått i bakken på flere etapper så langt.

På den ellevte etappen, onsdag, var det en tydelig sliten Talansky som måtte slippe hovedfeltet tidlig på etappen.

Amerikaneren så ut til å måtte bryte halvveis på etappen, men kom seg opp på sykkelen igjen. Gråtende, med tydelige smerter i ryggen, tråkket han på for å komme innenfor tidslimiten.

Det klarte han med drøye fem minutter.

Den offisielle Tour de France-kontoen på Twitter hyllet Talansky etter målgang:

Kristoff bedre
Vincenzo Nibali leder fremdeles rittet sammenlagt med god margin. Italieneren, som sykler for Astana er storfavoritt til å vinne den gule trøyen.

Det at Alberto Contador og Chris Froome har måttet bryte rittet setter ingen stopper for forventningene til Nibalis sammenlagt-sjanser.

Hans største utfordrere er nå Richie Porte fra Sky og Alejandro Valverde fra Movistar.

Alexander Kristoff måtte slippe hovedfeltet på dagens etappe, men kan fortelle at magen virker bedre enn tidligere dager. Morgendagens etappe er en større mulighet for nordmannen til å ta sin første etappeseier i Tour de France.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere