Garanterer Boasson Hagen Tour de France-plass

TIL TOUR DE FRANCE: Edvald Boasson Hagen (MTN-Qhubeka) har overbevist sjefen om at han er god nok for høydepunktet på sommerens rittkalender.

TIL TOUR DE FRANCE: Edvald Boasson Hagen (MTN-Qhubeka) har overbevist sjefen om at han er god nok for høydepunktet på sommerens rittkalender. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Lagsjefen har gitt klarsignal.

30.05.15 16:53

Det har ligget i kortene lenge, selv om Edvald Boasson Hagen fikk et uforutsett opphold i rittvåren med kragebeinsbruddet i Gent-Wevelgem:

Nå bekrefter sjefen til den norske sykkelproffen at plassen på Tour de France-laget til MTN-Qhubeka er sikker.

- Jeg kan gi deg to som er sikre til touren. De to må være Edvald Boasson Hagen og den sørafrikanske mesteren Jaques Janse Van Rensburg, sier Mike Smith, MTN-Qhubekas øverste sjef, til Cyclingtips.

Boasson Hagen gjorde for en drøy uker side comeback i konkurranse med Tour of Norway på hjemmebane.

Fornøyd med framgangen

Landsmann Alexander Kristoff (Katjusja) har dominert mye, både i det nevnte rittet, og under Tour des Fjords som pågår i skrivende stund.

Kristoff er sesongens mestvinnende syklist internasjonalt og et selvskrevent kort på Katjusjas lag i Tour de France.

Smith sier at Boasson Hagen ikke har fått vist seg fra sin beste side i år, men at han er godt fornøyd med nordmannens innsats i de norske rittene.

28-åringen fikk med seg en andreplass og en tredjeplass, samt andreplassen både sammenlagt og i poengkonkurransen, fra Tour of Norway. I Tour de Fjords er tredjeplassen på fredagens etappe fra Stord til Sauda foreløpig bestenotering.

Etter å ha kommet i mål på siste Fjords-etappe i Stavanger søndag, gjenstår det franske etappertittet Critérium du Dauphiné (7.-16. juni) for Boasson Hagen som en siste oppkjøring til sommerens store mål.

- En ny start

I fjor kom ikke Edvald Boasson Hagen med på Tour de France-laget til Team Sky. Også da slet han med skader i forkant. I tidligere utgaver av treukersrittet ble han også brukt mye som hjelperytter for det britiske stjernelaget.

Da kontrakten med Sky løp ut i fjor søkte Boasson Hagen seg til et nytt lag, og stilte krav om å få flere sjanser i en ledende rolle.

- Han er ikke i toppform ennå, men han har spurtet bra og har kommet seg over fjell på en bra måte. Jeg mener han er godt på vei nå, sier Smith, og tilføyer:

- Disse to rittene hjelper på moralen hans, og så er han klar for Dauphiné. Tour de France blir en ny start for ham. Han drar dit som en potensiell etappevinner og ikke bare en hjelperytter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.