RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir ikke fra seg OL-gullet

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
- Gullmedaljen fra OL har jeg jobbet hardt for, og den skal ingen steder, sier Tyler Hamilton. Han benekter at han har brukt bloddoping.

- Jeg er 100 prosent uskyldig. Jeg, min familie og venner er alle sjokkert, sier Tyler Hamilton til Reuters ifølge NTB. Han får også støtte fra sportsdirektøren i Phonak, Alvaro Pino.

Gir ikke fra seg gullet
Amerikaneren vant et overlegent gull i temporitt i OL i Aten i august. Nå risikerer han å miste OL-gullet og i tillegg bli utestengt i to år. Hvis også B-prøven er positiv, blir han den første som tester positivt for bloddoping.

- Jeg er anklaget for å ha brukt blod fra en annen person. Alle som kjenner meg vet at det er helt umulig. Jeg kan fortelle dere hva jeg puttet og ikke puttet i meg. Jeg har aldri behøvd å dope meg for å henge med på sykkelen, sier Hamilton.

- Gullmedaljen fra OL har jeg jobbet hardt for, og den skal ingen steder. Medaljen vil være i stuen helt til jeg ikke har en cent tilbake, sier Hamilton.

B-prøven er ventet innen 48 timer.

Stoler på Hamilton
Phonaks sportsdirektør Alvaro Pino sier han er trygg på Hamiltons uskyld.

- I går kveld sa han (Hamilton) til meg at jeg kan sove trygt. Jeg tror ham. Han er en intelligent mann som ikke ville tatt sjansen på blodoverføring. Testresultatet er ikke endelig, sa Pino ifølge AFP.

Hvis Hamilton blir fratatt OL-gullet, går dette til Russlands Vjatsjeslav Ekimov, som også vant OL-tempoet i Sydney for fire år siden. Sølvet vil gå til amerikaneren Bobby Julich og bronsen til australieren Michael Rogers.

Rogers vant for øvrig VM-gull i 2003 etter at David Millar innrømte dopingbruk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere