Giro-favoritt «tar en Davy Wathne»

BOBIL: Richie Porte vil heller bo i bobil enn på hotell.

BOBIL: Richie Porte vil heller bo i bobil enn på hotell. Foto: Luk Benies (Afp)

Richie Porte velger å bo i bobil under Giro d'Italia.

11.05.15 14:21

Richie Porte slipper å sjekke ut og inn av hoteller hver dag under årets Giro d'Italia. Sky-rytteren bor i sin egen bobil.

- Det gjelder å finne det optimale opplegget under et så krevende ritt som Giroen er. Derfor lar vi Richie Porte sove i sin egen bobil i år. Der har han sin egen seng og sitt eget sengetøy. Han kan også leve litt privat, forteller manager Dave Brailsford.

Mer ro
Han mener dette opplegget gir australieren mer ro. Han vet hva han kommer hjem til hver eneste ettermiddag og kveld, og han slipper alt stresset med å sjekke ut og inn av utøverhotellene.

- Vi har tro på at dette opplegget hjelper. Det virker i alle fall å være en god idé for oss, sier Sky-manageren.

LES OGSÅ: Tilskuer forårsaket massevelt da han syklet rett inn i hovedfeltet

Hotell
Det vanlige under etapperitt som Giro d'Italia, er at rytterne sover på de hotellene lagene får tildelt, og at Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) har oversikt over romnumrene til hver enkelt. Når Richie Porte ikke bor på hotellet, er opplegget at bobilen hans er parkert på gårdsplassen foran de hotellene Sky-laget benytter.

Porte ligger på 37.-plass etter de to første etappene. Han er 37 sekunder bak lagkamerat Michael Matthews, som leder. Avstanden mellom Richie Porte og Alberto Contador, den kanskje største favoritten i år, er på 27 sekunder så langt. Sky-laget tapte 20 sekunder til Contadors Tinkoff-Saxo på lagtempoetappen som innledet årets Giro.

PS: Å bo i bobil har blitt populært blant norske journalister i det siste. Under VM i Falun sendte TV 2 live fra Christian Paasches bobil, gjennom hele mesterskapet. I disse dager er også Davy Wathne boende i en bobil. Reporteren er på rundtur i det norske land for å dekke Tippeligaen fra sin bobil.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.