Giro-vinneren i rute

Fjorårets vinner av Giro d'Italia har funnet tilbake til sykkelformen, og leder sammenlagt før siste dag av sykkelrittet Tour de Romandie.

30.04.05 21:11

Fjorårets konge av Giro d'Italia, Caffitas Damiano Cunego, bekrefter at han er i rute til årets løp. Fredag vant han tredje etappe av det prestisjetunge rittet Tour de Romandie og ligger på andreplass sammenlagt - bare to sekunder bak Phonaks Santiago Bolero.

Lørdag seiret Liberty-Seguros Alberto Contador den 147 km lange fjerdeetappen. Cunego endte på tredjeplass, bare 11 sekunder etter. Leonardo Piepoli tok andreplassen.

Dermed tok Cunego over sammenlagtledelsen i rittet foran Phonaks Botero og Rabobanks Menchov.

- Det å vinne trigger moralen min samtidig som det hjelper meg til å holde roen. Nå føler jeg meg klar for Giro'en, sa den italienske unggutten ifølge BBC etter tredje etappe.

Spurtkanonen Alessandro Petacchi stakk av med seieren i de to første etappene av rittet, og ledet dermed sammenlagt før tredje etappe. Men fredag ramlet han ut av topp 10-listen. Det viser hvor tett det er i toppen.

Ingen av de norske proffsyklistene deltar i rittet som avsluttes søndag. Phonaks Santiago Bolero regnes å være storfavoritt til sammenlagtseier.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.