RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Giro-vinneren i rute

Sist oppdatert:
Fjorårets vinner av Giro d'Italia har funnet tilbake til sykkelformen, og leder sammenlagt før siste dag av sykkelrittet Tour de Romandie.

Fjorårets konge av Giro d'Italia, Caffitas Damiano Cunego, bekrefter at han er i rute til årets løp. Fredag vant han tredje etappe av det prestisjetunge rittet Tour de Romandie og ligger på andreplass sammenlagt - bare to sekunder bak Phonaks Santiago Bolero.

Lørdag seiret Liberty-Seguros Alberto Contador den 147 km lange fjerdeetappen. Cunego endte på tredjeplass, bare 11 sekunder etter. Leonardo Piepoli tok andreplassen.

Dermed tok Cunego over sammenlagtledelsen i rittet foran Phonaks Botero og Rabobanks Menchov.

- Det å vinne trigger moralen min samtidig som det hjelper meg til å holde roen. Nå føler jeg meg klar for Giro'en, sa den italienske unggutten ifølge BBC etter tredje etappe.

Spurtkanonen Alessandro Petacchi stakk av med seieren i de to første etappene av rittet, og ledet dermed sammenlagt før tredje etappe. Men fredag ramlet han ut av topp 10-listen. Det viser hvor tett det er i toppen.

Ingen av de norske proffsyklistene deltar i rittet som avsluttes søndag. Phonaks Santiago Bolero regnes å være storfavoritt til sammenlagtseier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere