RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
USTOPPELIG: Denne veteranen har fortsatt mange mil igjen på to hjul før han parkerer sykkelen for godt.
USTOPPELIG: Denne veteranen har fortsatt mange mil igjen på to hjul før han parkerer sykkelen for godt. Foto: Dana Gardner (Splash News / All Over Press)

Gjett hvem som dukker opp i touren i år også?

Sist oppdatert:
Østtysk evighetsmaskin tatt ut - enda en gang.

Det blir ikke mange nordmenn å følge på TV-skjermen i årets Tour de France. Alexander Kristoff blir eneste representant fra denne kanten av Europa.

Jens Voigt (42) er likevel en mann de aller fleste Tour de France-frelste nordmenn kjenner til.

Selv om han aldri har fullført sammenlagt høyere enn på en 28.-plass, drar mange kjensel på navnet til den hardføre tyskeren.

Og det er ikke det minste rart.

42-åringen klar for sitt 17. strake Tour de France. Han debuterte i rittet helt tilbake i 1998.

Onsdag ble superveteranen nemlig tatt ut i troppen til Trek atter en gang. Voigt fikk én av de tre siste plassene på laget.

Først ble brødrene Andy- og Fränk Schleck lagt til på lista. Til slutt førte lagledelsen opp Jens Voigt. 

Da den relativt storvokste tyskeren (190 centimeter og 77 kilo) slet seg over samtlige fjell og helt inn til Paris for 13. gang på 16 starter i fjor sommer, var han en følelsesladd mann.

Kort betenkningstid
Som så mange ganger før, var Voigt tvilende til om han noen gang kom til å sykle touren igjen.

Men, en knapp måned senere kom beskjeden mange sykkelfans hadde håpet på (og ventet). Voigt forlenget kontrakten med Trek, laget som tidligere gikk under navnet Radioshack, med enda en sesong. 

- Når jeg ser på ungdommen, kan jeg se fremtiden. De er klare for å spre vingene sine. Men kanskje jeg kan tette en luke for dem, eller lære dem noe av min erfaring. Jeg føler at jeg fortsatt har noe igjen i tanken, så jeg kan knapt vente på det som kommer, sa Voigt den gangen.

Og godeste Jens visste, som vanlig, godt hva han snakket om.

- Rett over bikkja
Kanskje er omstillingen til å bli en mer hjemmeværende familiefar noe den evigunge, munnrappe publikumsyndlingen vil vente lengst mulig med.

Etter såpass mange år på den profesjonelle sykkeltouren, og utallige resiedøgn med divers profflag, er det heller ikke så rart at Voigt ikke har status som familiens overhode på hjemmebane.

Kona Stephanie har hatt seks barn å passe på siden det yngste av dem kom til verden i januar 2011.

- I familiehierarkiet er jeg rett over bikkja. Men jeg liker det sånn, påsto Voigt i et intervju for noen år siden.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere