Gå til sidens hovedinnhold

Gjør narr av Vålerenga

Toppsyklisten Mads Kaggestad skjønner ikke at Vålerenga klager over å måtte spille tre kamper på fem dager. - Jeg må trekke på smilebåndet av det hele, sier han.

Norges Fotballforbund bestemte torsdag ettermiddag at Vålerenga og Molde spiller den utsatte kampen i eliteserien lørdag 10. september.

Fredrikstad venter så i bortekamp 13. september og så er det UEFA-cupkamp hjemme mot Steua Bucuresti 15. september - i alt tre kamper på fem dager.

Men toppsyklisten Mads Kaggestad forstår ikke hvorfor Vålerengas trener Kjetil Rekdal syter og klager.

- Jeg leste i Aftenposten at han mente det var et blodslit. Da måtte jeg trekke på smilebåndet. Det er hardere å stå opp klokken åtte om morgenen og gå på jobb, enn det er å spille tre fotballkamper på fem dager, sier Mads Kaggestad til TV 2 Nettavisen.

- Latterlig av VIF
Credit Agricole-rytteren mener det er latterlig av Vålerenga å i det hele tatt klage på oppsettet.

- Jeg ser ingenting dramatisk i dette, og forstår ikke hvorfor de klager. De klager på reising, men to av kampene går jo hjemme og den ene bortekampen er jo mot Fredrikstad, om lag én time fra Oslo, sier Kaggestad.

Og stopper ikke der:

- Som syklist har du en helt annen hverdag. Jeg syklet 18 ritt i august og den korteste veien mellom rittene var 600 kilometer i bil. Nå er det på tide fotballspillere lærer av andre idrettsutøvere, mener han.

- Mellom konkurranser trener vi restitusjon, spiser sunt og får massasje og løpene ut av kroppen. Jeg begynner jo å lure på hva fotballspillere bruker tiden mellom kamper til, fortsetter Kaggestad.

- Ikke godt nok trent
Han setter et stort spørsmåltegn ved om Vålerenga-spillerne i det hele tatt er godt nok trent til å være profesjonelle idrettsutøvere.

- Jeg vet ikke hva kondisjonsnivået i Vålerenga er. Men de virker ikke akkurat godt trent. Fire kamper på ni dager bør enhver idrettsutøver klare, slår proffsyklisten bestemt fast.

- Dessuten har jeg forstått det slik at det kun var fire spillere i Vålerengas tropp som skulle spille alle fire kampene. Men det bør jo være fullt mulig for resten av spillerne i troppen å takle også, påpeker Mads Kaggestad.

- Kan ikke sammelignes
Han er ikke i tvil om at sykling er en langt hardere idrett enn toppfotball.

- Se på Thor Hushovd, som har syklet Frankrike rundt og nå sykler Spania Rundt. Nei, det nytter ikke å sammeligne fotball og sykling. Sykling er en helt annen verden når det gjelder treningsmengder, konkluderer Kaggestad.

Og kommer med følgende oppfordring til Vålerengas trener:

- Klarer Vålerenga-spillerne ikke fire kamper på ni dager, bør de finne seg noe annet å gjøre.

Sier Kaggestad. Som er Lyn-fan på sin hals.

- Men jeg hadde sagt det samme om Lyn hadde klaget over lignende kampprogram, påpeker han.

PS: Mads Kaggestad neste sykkelritt er Polen Rundt 12. september.

Reklame

Husker du disse to idiotene?