Gråtkvalt norgesmester måtte bryte i VM

STOR NEDTUR: En skuffet Miriam Bjørnsrud måtte bryte sykkel-VM med sykdom. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

STOR NEDTUR: En skuffet Miriam Bjørnsrud måtte bryte sykkel-VM med sykdom. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Norges beste kort ble sittende aleine igjen i hovedfeltet.

26.09.15 23:21

RICHMOND (NTB): Magen til Miriam Bjørnsrud (22) slo seg vrang tidlig i VM-landeveisrittet lørdag. Dermed kom hun aldri til mål.

Det ble ikke det mesterskapet som NM-vinner Bjørnsrud håpet på i amerikanske Richmond. Tidlig i konkurransen knøt magen seg for Eidsvoll-jenta, som dermed bestemte seg for å bryte rittet.

Like etter klokka 21.15 meldte Norges Cyckleforbund at også Cecilie Gotaas Johnsen (39) hadde brutt rittet etter en velt. Hun ble sendt til sykehus for en sjekk.

Ingrid Lorvik (29) ble også hektet av hovedfeltet og brøt. Norges største håp, Emilie Moberg (24), var dermed den eneste norske representanten igjen.

For Bjørnsrud ble dette VM et ny nedtur. Hun veltet stygt og forsvant tidlig ut av tilsvarende mesterskap i fjor.

- Med en gang det begynte å gå fort i feltet knøt magen seg, og jeg måtte spy, sier Bjørnsrud til NTB om lørdagens ritt.

22-åringen har slitt med magen også tidligere.

- Det er ganske frustrerende når du ikke vet hva det er. Alle blodprøver er fine, så det er vanskelig å si hva det er, sier hun.

For tre uker siden var Bjørnsrud involvert i en velt i et ritt i Sverige. Der pådro hun seg hjernerystelse, noe som har gjort forberedelsene til mesterskapet trøblete.

- Det er vanskelig å si om det er grunnen. Jeg fikk godkjenning av legen at jeg kunne kjøre, men jeg vet ikke, sier hun.

- Jeg har ikke vondt i hodet i alle fall. Jeg fikk ikke testet kroppen skikkelig engang før magen slo seg vrang, sier hun gråtkvalt.

- Jeg skulle veldig gjerne vært der og hjulpet Emilie, så jeg er skikkelig skuffet, sier hun tappert. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.