*Nettavisen* Sport.

Greipel gir lagkameratene champagne-rush

CHAMPAGNE-RUSH: André Greipel har gitt lagkameratene grunn til å feire fire ganger under Tour de France. Foto: Eric Gaillard (Reuters)

- Den planen vi lagde i morges fungerte perfekt.

Tre etappeseirer og 33-årsdag for André Greipel har gitt Lotto-laget grunn til å sprette champagnen hele fire ganger under Tour de France.

Under det tradisjonsrike rittet er det vanlig å feire etappeseirer med champagne. Søndag ga Greipel lagkameratene grunn til å ta champagneflaskene ut av kjøleskapet for fjerde gang.

- Faktisk er det fjerde gang at Greipel er årsak til at vi drikker champagne. Vi feiret hans 33-årsdag på torsdag og da fikk vi også et glass. Vi har blitt vant med det, sa Lotto-direktør Marc Sergeant.

På den 15. etappen lyktes sykkellaget med sin taktikk. De fikk med Lars Bak i et brudd. Dansken jobbet ikke for utbryterne, mens Katjusja måtte bruke krefter for å kjøre dem inn. Det ga Lotto gode kort i avslutningen.

- Den planen vi lagde i morges fungerte perfekt. Vi skulle ha med minst en rytter i bruddet. I øyeblikket er Greipel ganske enkelt feltets hurtigste rytter. Han kjørte fra svingen og ingen nærmet seg ham, sa Sergeant. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.