*Nettavisen* Sport.

Gunn-Rita ferdig for sesongen

Foto: AFP PHOTO/Dean TREML (Scanpix)

Sykdomsproblemer fører til at Gunn-Rita Dahle Flesjå avslutter årets sesong.

07.08.07 14:06

I en pressemelding sier Dahle Flesjå at hun nå har bestemt seg for å droppe EM, maraton-VM og alle elitekonkurranser ut sesongen. Hun har slitt med mageproblemer siden mai, og har ikke deltatt i konkurranser siden.

- Systemet kjennes fortsatt ikke helt bra ut men det går fremover. Ti uker uten noe særlig med trening har gjort sitt til at jeg føler meg i dårlig form og må finne meg i at sesongen er kjørt, slår det norske OL-håpet fast på sine hjemmesider.

Ferdig for sesongen
Og fortsetter:

- Det blir ikke noen flere konkurranser for min del denne sesongen. Etter et så langt avbrekk så trenger jeg tid til å trene meg opp igjen. Det blir feil ende å starte i om jeg nå skulle begynt med ritt allerede om et par uker. Det aller viktigste blir nå å la kroppen få hente seg inn hundre prosent og få noen vanlige treningsuker igjen for så å begynne vintertreningen i oktober.

OL og VM-vinneren trener for tiden i Italia. Hun føler seg bedre, og kommer til å satse stort mot OL i Beijing neste år.

- Vi går en spennende og viktig sesong i møte i 2008 og da kommer det godt med at både kropp og hode er godt utvilt og forberedt, sier den norske syklisten.

Stiller i Birken
Dahle Flesjå kommer til Norge får å delta i Birken, men har bestemt seg for å ikke stille ikke i eliteklassen. Hun stiller også i prøve-OL i september.

- Selvsagt reiser Kenneth og jeg til Beijing og prøve-OL 22. september. Uansett form og farge på meg for dette rittet så blir det en svært viktig tur i forberedelsene til OL- sesongen neste år, forteller Dahle Flesjå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.