RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gunn-Rita tråkker til som før

Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX
Sist oppdatert:
EM-,VM- og olympisk mester Gunn-Rita Dahle opprettholder samme satsing som i fjor, til tross for mindre støtte fra Olympiatoppen

- Det ligger ikke noe dramatikk i støtten fra Olympiatoppen sier Dahle. I fjor var det satsing mot Athen som var det viktigste, og dermed ble det mer støtte.

Nå tråkker andre sponsorer til slik at satsingen kan opprettholdes.

- Merida Norge og sykkelimportøren Stian Sport dekker opp det som Olympiatoppen kutter i min støtte sier Dahle til TV 2 Nettavisen. Det viktigste for meg har hele tiden vært å få med samboer og trener Kennet Flesjå på samme opplegg som har vært de siste årene, og det har vi klart.

Lader opp i syden
Sesongoppkjøringen er allerede i full gang. Nå ligger hun på økter opp mot tjue timer i uken. Mandag reiser Dahle på treningsleir til Kanariøyene og blir det i fjorten dager.

Med der blir også Lene Byberg og Håkon Austad. Sistnevnte har bestemt seg for å satse på terrengsykkelen igjen etter et par års pause.

Mindre reising
Forrige sesong vant Dahle det som kunne vinnes. Dette året venter viktige oppgaver på rekke og rad. Verdenscupen er et mål.

- Jeg håper å kunne gjøre det bra også denne sesongen. Samtidig er jeg klar over at alle jentene har lyst å slå meg. Likevel satser jeg på å vinne flere verdenscupløp. Dessuten hadde det vært mer enn kjekt å bli verdensmester på hjemmebane denne sesongen sier Dahle.

VM i maratonterrengsykling skal arrangeres på Lillehammer denne sesongen. VM går av stabelen i Italia i høst, mens hun kan bli Europamester allerede i månedskiftet juni/juli. EM arrangeres i Belgia.

Også der vil hun trolig ha et ord med når medaljene skal deles ut.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere