*Nettavisen* Sport.

Gutta skuffet i Kollen-sprinten

IKKE PÅ PALLEN: Emil Hegle Svendsen og de norske løperne havnet utenfor pallen på torsdagens sprint. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Ingen norske på pallen i Holmenkollen.

20.03.14 16:37

Onsdag gikk skiskytterherrene 10 kilomer sprint i Holmenkollen, men det var ingen av de norske som kunne juble for seier på hjemmebane.

Kroaten Jakov Fak vant sprinten foran Jevgeni Garanitsjev på andreplass og svenske Bjørn Ferry på tredjeplass.

Berger beste nordmann
Lars Berger ble beste nordmann. Han skjøt prikkfritt på første skyting, men to bom på siste skyting sørget for at det til slutt endte med delt syvendeplass med Simon Desthieux, 34,4 sekunder bak Fak.

Emil Hegle Svendsen bommet én gang på både liggende og stående skyting og endte til slutt på en tiendeplas, 38 sekunder bak Fak før lørdagens jaktstart.

Johannes Thingnes Bø har hatt en kjempesesong, men torsdag stemte det ikke helt for unggutten på standplass. 20-åringen måtte ut i én strafferunde på hver skyting, og dermed truet han aldri toppen. Han endte til slutt på en 17. plass, og Thingnes Bø går dermed ut 1.02 bak Fak på jaktstarten lørdag.

- Jeg var litt seig i fisken i starten av løpet. Det ble bedre etter hvert, men jeg kom aldri helt i gang i dag, sier han til NRK etter løpet.

LES OGSÅ:Finsk sprekk gir Tora drømmesjanse

Ole Einar Bjørndalen skjøt fullt på liggende skyting, men én bom på stående gjorde at løpet ikke ble helt perfekt for veteranen. Han gikk inn til en 12.plass, 46,2 bak vinneren Fak.

- Resultatet er for dårlig, men jeg er fornøyd med løpet, sier Bjørndalen til NRK.

Les også: Stjernene slakter løypene i Holmenkollen

Lars Helge Birkeland endte på 31. plass 1.29 bak vinneren, mens Erlend Bjøntegaard og Vetle Sjaastad Kristiansen endte på henholdsvis 38.- og 39. plass. Tarjei Bø sto over sprinten på grunn av sykdom.

Verdenscupen avsluttes med jaktstart på lørdag og fellesstart på søndag.

Topp fem herrenes 10-kilometer sprint:
1. Jakov Fak
2. Jevgeni Garanitsjev + 13,9
3. Bjørn Ferry +14,3
4. Aleksander Loginov + 17,3
5. Andrejs Rastorgujevs + 25,5

Her finner du fullstendig resultatliste.

Nettavisen kommer med flere saker fra Kollen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.