Han blir Norges neste sykkelproff

BLIR PROFF: Sondre Holst Enger blir Norges neste sykkelproff. Her står han med bronsemedaljen etter at han spurtet inn til tredjeplass i Landeveisrittet for U23 under Sykkel-VM i Firenze.

BLIR PROFF: Sondre Holst Enger blir Norges neste sykkelproff. Her står han med bronsemedaljen etter at han spurtet inn til tredjeplass i Landeveisrittet for U23 under Sykkel-VM i Firenze. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

- Han er den neste Thor Hushovd.

19.07.14 15:47

20 år gamle Sondre Holst Enger blir Norges neste sykkelproff, det avslørte sportsdirektør i profflaget IAM Cycling, Serge Beucherie, overfor TV 2.

Holst Enger er en av Norges største sykkeltalenter og hadde allerede læringkontrakt med det sveitsiske laget. Nå får sykkeltalentet proffkontrakt med laget som nå er med å sette farge på årets Tour de France. Dermed er nordmannen sikret to år som sykkelproff.

- Vi har ham fra 1. august som neopro. Jeg tror faktisk 1. august blir den første gangen han sykler med vår trøye også, i et gateritt hjemme i Norge. Det er det vi har avtalt. Det første ordentlige rittet hans med oss blir Arctic Race of Norway, sier sportsdirektør Serge Beucherie til TV 2.

Beucherie har også jobbet med norske sykkeltalenter tidligere. Han var nemlig sportsdirektør for Thor Hushovd i Crédit Agricole. Beucherie forteller at Hushovds trener, Atle Kvålsvoll, var mannen som anbefalte Holst Enger for IAM-laget.

- Jeg har hatt kontakt med Atle Kvålsvoll, ettersom han kom med Thor Hushovd i sin tid. Thor Hushovd er jo vår baby. Han var med oss i ti år. Nå er det Sondre som overtar stafettpinnen. Og igjen er det Atle som har anbefalt ham. Vi stoler på Atle, og han sier at Sondre er den neste Hushovd. Da kunne vi ikke si imot ham. Vi måtte ta ham, sier Beucherie og smiler franskmannen.

Til Team Sparebanken Sørs hjemmeside sier Holst Enger følgende om proffkontrakten:

- Det lå alltid i kortene at dette skulle ende i en to års kontrakt, men det er klart det er veldig stas å bli riktig proff allerede nå, forteller Holst Enger, og fortsetter:

- Målet mitt blir å vise meg frem fra den gode siden i høst. Jeg kommer til å fortsette og prøve å vinne sykkelritt. Det skal jeg prøve på allerede under Arctic Race, forklarer Holst Enger.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.