RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Han vil viske ut fortiden

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
En juksemaker seiler opp som favoritt foran Giro d'Italia.

Interessen rundt årets Giro d’Italia – med start lørdag – er større enn på lenge. Og det er ikke bare fordi det er 100-årsjubileum.

Lance Armstrongs deltakelse i Giroen skaper selvfølgelig interesse. Det samme gjør Ivan Bassos comeback etter dopingutestengelse.

Og mens Armstrong er beskjeden på egne vegne, er Basso klar i talen.

- Jeg vil vise at jeg kan vinne, slik jeg har gjort før. Men denne gangen med full åpenhet, sier 2006-mesteren ifølge AP.

LES OGSÅ: Sykkelstjerne kokaintatt

Var en idiot
Ivan Basso var blant de mange storfavorittene som ble felt av «Operation Puerto» dagen før Tour de France-starten i 2006.

Etter mye om og men ble han i mai 2007 utestengt fra sykling i to år etter å ha innrømmet tilknytning til dopinglegen Eufemiano Fuentes.

Nå håper Basso å viske ut de minnene fra sin tidligere karriere.

- Jeg har allerede opptrådt som en idiot én gang. Jeg har ventet i tre år, og målet mitt nå er ganske enkelt å sykle hardt, sier Kurt Asle Arvesens tidligere lag- og romkamerat i CSC.

- Dette er en ny start for meg. Jeg har vært gjennom mye vondt de siste tre årene, og det siste jeg ønsker å gjøre er å bidra til øke vanskelighetene som venter, lover 31-åringen.

Og bookmakerne har tro på ham, tross hans brokete fortid. Et snitt av ti av de største bookmakerne på nett, gir Basso favorittstempelet.

Annerledes Giro
Nærmest ham følger så Lance Armstrongs lagkamerat Levi Leipheimer. Armstrong selv må nøye seg med å være hjelperytter, og sikter trolig på etappeseier – samt å kjøre seg i form til Tour de France.

Både Basso og Leipheimer har vunnet etapperitt i oppkjøringen til Giroen. Amerikanske Leipheimer har imidlertid slitt i de italienske fjellene før, og det blir ikke lettere forhold denne gangen, om vi skal tro Ivan Basso.

- Jeg har testet 19 av de 21 etappene, og løypa er annerledes i år. Vanligvis mener jeg at sju eller åtte etapper blir avgjørende – i år blir det flere, spår Ivan Basso.

Historisk sus over Sastre
Andre som nevnes blant favorittene er Damiano Cunego, Denis Menchov, Danilo Di Luca og Carlos Sastre. Sistnevnte kan for øvrig bli sjettemann i historien til å ta plass på podiet i de tre store etapperittene på rad. Spanjolen vant som kjent Tour de France i fjor, og fulgte opp med tredjeplass sammenlagt i Vuelta a España.

Norges representant i Giroen er Edvald Boasson Hagen. 21-åringen kommer i første rekke til å være synlig som hjelper for hans Team Columbias supersprinter Mark Cavendish, men har også håp om å kunne kjempe om en etappeseier selv.

Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere