Årets utgave av Arctic Race of Norway starter i Vadsø og avsluttes i Alta. Det ble klart etter løypepresentasjonen mandag.

Samtlige etapper går i landets nordligste fylke. Øst-Finnmark blir også med og arrangerer i det populære storrittet for første gang.

Den første etappen går fra Vadsø til Kirkenes og er omtrent 190 kilometer lang.

- Det er en typisk etappe for spurterne, som er ganske flat og fin. En bra førsteetappe, analyserte Thor Hushovd under presentasjonen av Arctic Race-etappene i 2018.

Rittleder Knut-Erik Dybdal fortalte før løypepresentasjonen at de forsøkte å få til en etappe innom Murmansk i Russland, men at dette ikke lot seg gjennomføre i år.

Finnmark får en svært sentral rolle under årets utgave av sykkelrittet.

Mens første etappe går fra Vadsø til Kirkenes, går den andre etappen fra Tana til Kjøllefjord. Nettopp denne etappen blir trolig avgjørende for sammenlagtkampen.

- Dylan Teuns, som vant i fjor, kan godt vinne igjen hvis han kommer tilbake. Det blir en rytter av hans type som vinner, en «puncheur», sier sykkelekspert Johan Kagggestad til TV 2.

Nest siste etappe går fra Honningsvåg til Hammerfest, før rittet avsluttes med etappen Kvalsund - Alta.

Rittet skulle i utgangspunktet gå fra 8.–12. august, men ettersom det kolliderte med sykkel-EM, ble det forskjøvet en uke.

Det betyr startdato 16. august, mens løperne går i mål i Alta tre dager senere.

(©NTB)