RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helt rått, Boasson!

Foto: EPA/Scanpix
Sist oppdatert:
22-åringen til topps i Benelux rundt etter to strake etappeseirer.

Det er en god stund siden Edvald Boasson Hagen (22) ble løftet fram som det store sykkeltalentet i Norge. Sesongen 2009 har han virkelig fått sitt store gjennombrudd.

Tidligere i år vant han en etappe i Giro d'Italia og semiklassikeren Gent-Wevelgem, samt to etapper i Polen rundt. Tirsdag sikret han seg sammenlagtseieren på et protourritt for første gang i karrieren da han vant Eneco Tour, også kjent som Benelux rundt.

Nordmannen var uheldig med værforholdene ettersom det begynte å regne da han startet som sistemann, men selv ikke det hindret stortalentet fra Rudsbygd i å gå helt til topps.

- Jeg syklet en glimrende tempoetappe og følte meg skikkelig bra. Det var vått, men det var ikke så ille, sa Boasson Hagen etter seieren.

Pallplass på seks etapper
Nordmannen vant mandagens etappe og hadde dermed 21 sekunders ledelse på amerikaneren Tyler Farrar. Tirsdag avgjorde han det hele ved å gå til topps også på den siste etappen i rittet, en 13 kilometer lang tempoetappe i Amersfoort i Nederland.

22-åringen herjet stort i årets utgave av Benelux rundt og var på pallen i seks av de sju etappene. Han ble nummer tre på de to første etappene, nummer to på etappe fire og fem og vant den sjette og sjuende. Det var også i dette rittet at Rudsbygd-gutten tok sin første proffseier, da han vant den sjette etappen av fjorårets ritt.

- Jeg hadde et fantastisk ritt og må virkelig takke lagkameratene mine, sier Boasson Hagen ifølge Cycling News.

Boasson Hagen syklet tirsdag i mål på tiden 16 minutter og sju sekunder og var fire sekunder raskere enn nummer to, Rabobank-rytteren Sebastian Langeveld.

Chavanel prøvde
Sylvain Chavanel fra QuickStep var på forhånd regnet som den norske Team Colombia-Highroad-syklistens fremste utfordrer.

Franskmannen gjorde også et helhjertet forsøk på å ta sammenlagtseieren fra Boasson Hagen, og delte bestetiden med nordmannen 5,9 kilometer ut i tempoetappen, men ble slått med 14 sekunder på de siste sju kilometerne.

Chavanel ble nummer to sammenlagt, slått med 45 sekunder av Edvald Boasson Hagen. Langeveld ble nummer tre, 47 sekunder bak.

Tyler Farrer trakk seg fra rittet før den siste etappen, ettersom han ikke har sin styrke i temporitt og mente at det ville være bedre å spare kreftene til Spania rundt, hvor han har satt seg som mål å vinne minst én etappe.

Rasch til Spania
Tirsdag ble det også fastslått at nordmannen Gabriel Rasch sykler for Cervelo i Spania rundt. Lagets mest kjente nordmann, Thor Hushovd, står over dette rittet ettersom han deltok i Tour de France tidligere i år, hvor han også vant poengkonkurransen.

– Jeg har visst en stund at jeg skulle være med, og det er viktig for meg å få sykle Vuelta a Espana. Det er også den beste oppkjøringen til VM som jeg kan få, sier Rasch til NTB.

Spania rundt, eller Vuelta a Espana som det heter på originalspråket, starter i nederlandske Drenthe 29. august og avsluttes i Madrid 20. september.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere