RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helt rått, Edvald!

Foto: Martin Rickett (AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
- Sinnssykt at han klarer det dag etter dag, sier Boasson Hagens gamle sjef.

- Det finnes vel egentlig ingen superlativer som kan brukes om Edvald, som ikke allerede er brukt, sa sportssjef Steffen Kjærgaard i Norges Sykkelforbund til Nettavisen etter at Edvald Boasson Hagen syklet inn til sin tredje etappeseier på rad i Tour of Britain onsdag.

- Jeg er egentlig litt målløs, sa sportssjefen.

Fire på rappen
Torsdag ble han i så fall enda mer målløs. For Boasson Hagen fortsetter å vise en vanvittig styrke på britiske landeveier. Gudbrandsdølen spurtet inn til sin fjerde etappeseier på like mange dager.

Thor Hushovds tyske lagkamerat Martin Reimer (Cervélo) kom nærmest nordmannen, mens hjemmehåpet Russel Downing (Candi-TV-Marshalls Pasta) ble nummer tre i spurten.

Boasson Hagen avgjorde i realiteten etappen 200 meter før mål, og var som vanlig utilnærmelig i finishen. Fem kilometer før mål så det imidlertid vanskelig ut. På det tidspunktet hadde fortsatt bruddet en luke på 30 sekunder til hovedfeltet, der nordmannen satt. Columbia-laget viste imidlertid nok en gang at de har evner til å gjøre det som må til for å bringe sin kaptein i posisjon.

Med seieren beholdt Boasson Hagen ledelsen sammenlagt når to etapper gjenstår. Han har nå 19 sekunder til gode på den nederlandske Rabobank-rytteren Kai Reus.

- Veldig bra lag
For hver dag som går, ser Edvald Boasson Hagen ut som et stadig sterkere kort for Norge i VM i Sveits. Der har han medaljemuligheter både på tempodistansen (torsdag 24. september) og fellesstarten (søndag 27. september).

- Det er sinnssykt å se at han klarer det dag etter dag, sier sportsdirektør Gino Van Oudenhove i Team Joker Bianchi, laget Boasson Hagen syklet for før han ble proff.

Gamlesjefen er mektig imponert.

- Vi vet alle hvor gode Edvald er. I tillegg har han et veldig bra lag rundt seg. Columbia stiller med et lag her borte som er så godt at det kunne ha startet i Tour de France. Laget er egentlig litt for godt for dette rittet, poengterer Oudenhove overfor Nettavisen.

VM i bakhodet
Hans egne ryttere gjør det også bra i Tour of Britain. Alexander Kristoff leverte nok en hederlig innsats på torsdagens etappe. Den nybakte BMC Racing-proffen endte på ellevteplass.

Lars Petter Nordhaug er beste Joker Bianchi-rytter i sammendraget på 32.-plass.

- Vi merker at det går mot slutten av sesongen. Samtidig sitter VM litt i bakhodet. Vi er avventende, forklarer Gino Van Oudenhove.

Se torsdagens resultater her (ekstern lenke)
Se sammenlagtstillingen etter 6 av 8 etapper (ekstern lenke)

Sjekk siste sportsnytt her!
Her finner du nyheter om sykling!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere