RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Henter stjernene til Norge

Sist oppdatert:
Hvis alt går etter planen, kan du se Thor Hushovd konkurrere mot de andre sykkelstjernene i «Tour of Norway» i juni neste år.

- Vi har jobbet med dette i ett år nå, og har ambisjoner om å få det til i midten av juni neste år, sier daglig leder i Interspons, Birger Hungerholdt, til TV 2 Nettavisen.

«Tour of Norway» skal etter planen avvikles som et femdagersritt, med start i Kristiansand og mål i Oslo. Antall deltagere vil trolig ligge et sted mellom 120 og 140 ryttere.

- I løpet av august måned har vi hele konseptet klart, tror Hungerholdt.

Det Internasjonale Sykkelforbundet (UCI) arbeider for tiden med en omlegging av kalenderen. UCI vil også kreve at alle profflag har en stall på 30 syklister neste år. Det betyr i så tilfelle at Credit Agricole og de andre lagene kan stille med tre lag.

Sammen med den økende interessen for sykkelsport i Norge, gjør dette at mulighetene for å stable «Tour of Norway» på beina er bedre enn noensinne. Den økende dekningen media gir sporten, er en avgjørende faktor.

- Det er jo grunnen til at man kan klare å få det til. Med den interessen det er nå, og uten OL og EM i fotball, er det mulig å lansere noe nytt her hjemme, mener lederen av Interspons.

Han regner med et budsjett på rundt 2,5 - 3 millioner kroner.

- Alle de store profflagene har to lag, og neste år vil alle lagene være forpliktet til å ha 30 mann i stallen. Det som er interessant for oss, er å få med lagene til Thor og Kurt. Det kan være vanskelig å få med de to de første årene, men vi må jo regne med å bygge oss opp litt etter litt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere