RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
UTFORDRER: Richie Porte.
UTFORDRER: Richie Porte. Foto: Quique Garcia (Afp)

Her er Contadors Giro-utfordrere

Giro d'Italia starter lørdag.

Alberto Contador fremheves av de fleste som den store favoritten i årets Giro d'Italia, som starter lørdag denne uka. I sivet lurer flere tøffe utfordrere.

Favoritt-tippede Contador skal forsøke å innfri Saxo-Tinkoff-eier Oleg Tinkovs ønske om seier i både Giro d'Italia og Tour de France i én og samme sesong.

Spanjolen er den eneste av de opplagte kandidatene til seieren i Tour de France som også står på startstreken i Italia.

Britiske Chris Froome, colombianske Nairo Quintana og forrige sesongs Tour de France-vinner Vincenzo Nibali er blant dem som har fullt fokus mot dem som skal skje på den franske landeveien i juli.

Tro imidlertid ikke at Contador får lett reise til seieren i Italia av den grunn.

- Det kan bli et veldig spennende ritt. Jeg synes ikke det er opplagt at Contador surfer inn til seier, sier sykkelekspert Mads Kaggestad til NTB.

Aru-trøbbel

Han trekker fram australske Richie Porte som Contadors fremste utfordrer i kampen om den øverste pallplassen.

- Han har virkelig kommet i form og virker veldig sulten, sier Kaggestad.

Porte får i tillegg sin lenge etterlengtede sjanse til å være Sky-kaptein i Giro d'Italia. Australieren skulle hatt den samme rollen i 2014-utgaven av rittet, men ble rammet av sykdom og måtte trekke seg.

Denne sesongen har 30-åringen vært meget god og står med imponerende sammenlagtseire i etapperittene Paris-Nice, Volta a Catalunya og Giro del Trentino så langt.

Like vellykket ble ikke det sistnevnte rittet for en annen Giro-utfordrer. Astana-rytter Fabio Aru måtte trekke seg på grunn av sykdomsproblemer og har bare hatt 15 dager med sykkelforberedelser foran lørdagens Giro-start.

Rapportene sier at italieneren skal ha mistet fem kilo i sykdomsperioden, så gjenstår det å se hvor mye det har påvirket formen hans. Aru overrasket alle med andreplass sammenlagt i fjorårets Giro d'Italia.

Tror på Uran

Mads Kaggestad tror også Etixx-kaptein Rigoberto Urán blir en mann å se opp for i ukene som kommer.

- Han er en veldig sterk rytter og ikke minst god på tempo, sier Kaggestad.

Uran har vist til fulle at han behersker Giro d'Italia. Colombianeren har blitt nummer to de to siste årene, og for ett år siden syklet han fire dager i ledertrøya.

Domenico Pozzovivo er en annen Giro-veteran. Han sykler rittet for niende gang og har vært blant de ti beste hele fire ganger. Femteplassen fra i fjor er hans beste plassering så langt.

Sky-rytter Leopold König, veteranen Ryder Hesjedal og belgiske Jürgen van den Broeck er andre ryttere som nevnes i tetstriden.

Syklistene skal tilbakelegge 3481 kilometer i løpet av de tre ukene Giro d'Italia pågår. Det gir et snitt på 165 kilometer per dag.

Årets ritt innledes med en 17,6 kilometer lang lagtempoetappe langs kysten fra San Lorenzo al Mare til Sanremo lørdag. Den 185 kilometer lange avslutningsetappen har start og mål i henholdsvis Torino og Milano.

Ingen nordmenn deltar i årets Giro d'Italia. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere