Gå til sidens hovedinnhold

«Her startet mitt andre liv»

Pedro Horrillo (35) har besøkt stedet som kunne blitt hans gravkammer.

Rabobank-rytteren Pedro Horrillo er en heldig mann. Tross alt.

35-åringen falt nemlig 80 meter nedover en ravine under den 8.-etappen av årets Giro d’Italia.

Og overlevde.

I helga reiste han tilbake til Culmine di San Pietro. Der den forferdelige ulykken fant sted i mai.

- Jeg har kommet tilbake fordi jeg har blitt født to ganger. Den første gangen var den 27. september 1974. Den andre gangen var den 16. mai i fjor, da jeg falt ned på disse steinene. Jeg har sett plassen det skjedde og det er utrolig at jeg fortsatt lever.

- Det har virkelig satt en støkk i meg. Jeg føler meg som en katt med ni liv. Denne dagen begynte mitt andre liv, forteller Horrillo til La Gazetta dello Sport.

Mistet halvparten av blodet
Spanjolen husker selv ingenting fra den dramatiske ulykken og den påfølgende redningsaksjonen. Helsepersonellet måtte rappellere seg ned til den hardt skadde proffsyklisten.

Horrillo tilbrakte flere dager i koma, og pådro seg blant annet brudd i nakken, brakk både lårbeinet og kneskålen og punkterte en lunge. I tillegg mistet han omtrent halvparten av blodet etter å ha blitt slengt over autovernet og falt nedover juvet.

Nå er han på bedringens vei. Fremdeles er han i proffstallen til nederlandske Rabobank.

- Jeg har fått tilbake hundre prosent funksjonalitet i venstrefoten, forteller spanjolen.

Ville sykle - stanset av snøfall
Horrillo tok seg også tid til å besøke sykehuset i Bergamo. Det var her han ble tatt vare på i de første dagene etter ulykken. Deretter ble han brakt hjem til Spania, før han forlot sykehuset - av egen maskin - fem uker senere.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Til tross for «nær døden-opplevelsen» så 35-åringen fram til å sykle opp til ulykkesstedet. Et kraftig snøfall i Bergamo-området tvang ham i stedet til å gjennomføre visitten i bil.

Har har ikke gitt opp drømmen en dag å returnere som proffsyklist.

- Jeg ønsker ikke å stresse et comeback. Jeg vil ikke ta noen prematur avgjørelse, og finne ut siden at det ikke var den riktige. Jeg gir meg selv tid fram til nyttår og vil ta avgjørelsen i løpet av desember. Laget venter på en avgjørelse, men jeg har foreløpig ikke tatt standpunkt til det, fortalte Horrillo til Velonews i starten av november.

Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot