RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Heras etterlyser dopingprøve

Foto: EPA
Sist oppdatert:
Roberto Heras trenger sin egen positive dopingprøve for å bevise sin uskyld.

Den spanske syklisten ble suspendert fra sykkelsporten etter en positiv dopingprøve under fjorårets Spania Rundt.

- Forsvarsløs
Nå prøver den triple Vuelta-vinneren alt for å bevise sin uskyld. Men for å kunne gjøre det, trenger han detaljene omkring den aktuelle prøven.

Det har han ikke fått.

- Jeg har blitt beskyldt for å bruke EPO, men jeg har ikke fått detaljene fra prøven som jeg trenger, sier Heras til den spanske avisen Marca.

- De har gitt meg en 20 siders rapport omkring A-prøven, men ikke for B-prøven - og jeg føler meg helt forsvarsløs, understreker han.

Den tidligere Liberty Seguros-rytteren har forspurt seg om rapporten hele fire ganger - uten resultat. Nå skal han forsøke en femte gang - selv om han ikke er spesielt optimistisk.

Heras trenger B-prøven for bevise at dopbeskyldningene - etter hans mening - er feilaktige. Spanjolen mener det positive resultatet skyldes en laboratoriefeil.

- Klare defekter
- Jeg ønsker at min anke skal bli akseptert, fordi det var klare defekter og anormaliteter i testprosessen, poengterer den klubbløse Heras.

- For ett år siden sa jeg at jeg kom til å kjempe mot beskyldningene - og selv om det er en lang og vanskelig prosess, skal jeg fortsette.

Spanjolen - som også har en fortid i US Postal (nå Discovery Channel) - må vente nok ett år før han kan vende tilbake på sykkelsetet, og enda to år før han kan konkurrere i ProTouren.

- Jeg drømmer om å konkurrere igjen. Det blir ikke lett, men det mange andre ryttere som har vært i samme posisjon - og kommet tilbake, understreker Heras.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere