RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
VANT: Ryder Hesjedal vant den 14. etappen av Vuelta a Espana.
VANT: Ryder Hesjedal vant den 14. etappen av Vuelta a Espana. Foto: Jose Jordan (Afp / NTB scanpix)

Hesjedal utklasset konkurrentene

Ryder Hesjedal knuste bruddkameratene.

Canadiske Ryder Hesjedal utmanøvrerte bruddkameratene og vant den 14. etappen av Vuelta a España.

Det var en knallhard avslutning på den 200 kilometer lange etappen mellom Santander og Valle de Sabero lørdag. Garmin-rytter Hesjedal med norsk aner, var en av 23 ryttere som tidlig på etappen kom av gårde i brudd.

Utbryterne jobbet bra i sammen fram til den første av etappens førstekategoristigninger. Da ble bruddet halvert. Kun de bedre klatrerne satt igjen i bruddet.

Ettersom fronten av rittet nærmet seg mål, falt flere og flere av bruddet. Ved to kilometer igjen stakk Hesjedal og Oliver Zaugg ifra de andre fire utbryterne som var igjen.

Sveitsiske Zaugg fikk etter hvert en luke på canadieren, men Hesjedal tok igjen Zaugg 200 meter før mål og sikret seg seieren. Det var den tidligere Giro de Italia-vinnerens annen etappeseier i det tradisjonsrike spanske treukersrittet gjennom karrieren.

Opp den siste bakken var det også en kamp om plasseringene i sammendraget. Best ut av oppgjøret mellom sammenlagtkanonene kom Christopher Froome, men Joaquim Rodríguez og Alberto Contador fulgte like bak briten.

Alejandro Valverde tapte derimot tid i sammendraget. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere