*Nettavisen* Sport.

Hincapie vant på hjemmebane

George Hincapie hadde en fin dag på jobben da han vant den andre etappen og sikret seg sammenlagtledelsen i Tour of Calefornia - bare noen mil unna hjemstedet sitt.

Hincapie, som vant den knallharde etappen opp til Pla-d'Adet i fjorårets Tour de France, gjorde unna den 152 kilometer lange etappen fra Monterey til San José på 4.01,26.

Med tisekundersbonusen for etappeseieren overtok Discovery-rytteren også sammenlagtledelsen fra landsmannen Levi Leipheimer.

Leipheimer (Gerolsteiner) ble nummer fire på etappen, og er nå på en andreplass i sammendraget. Bobby Julich, som er lagkamerat med Kurt Asle Arvesen i danske CSC, er fortsatt nummer tre i sammendraget, etter å ha endt på femteplass på tirsdagens etappe.

Mads Kaggestad satt i brudd sammen med to andre Crédit Agricole-ryttere store deler av etappen, men det holdt dessverre ikke helt til mål.

- Vi hadde et håp om at det skulle holde helt inn. Hvis ikke hadde det vært ideelt å blitt tatt igjen to kilometer senere i den siste avgjørende stigningen. Da hadde jeg vært med i første gruppe. Jeg klarte bare nesten å henge meg på Leipheimer og de andre store gutta, sier Kaggestad til Syklingens Verden.

- Det var et «selvmordsforsøk», men det var så absolutt vært det. Roger Legeay (sportsdirektør, red. anm.) er i alle fall fornøyd, legger han til.

Kaggestad endte til slutt på en 30. plass, 3,20 bak Hincapie. Sammenlagt er nordmannen på en 29. plass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag