RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hinter om Tour-konspirasjon

(AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Regjerende Tour de France-mester Carlos Sastre føler seg motarbeidet i årets ritt.

Thor Hushovds lagkamerat i Cervelo Test Team var ikke nådig da han gjorde opp status for egen del på hviledagen mandag. Spanjolen føler at han ikke blir vist nok respekt – og at han motarbeides av flere av sine konkurrenter.

Stykke bak
Sastre var i forkant av årets ritt lansert som en av flere mulige sammenlagtvinnere, men har nærmest brukt de to første ukene til å kjøre seg ut av seierskampen.

Tross en brukbar fjelletappe opp til Verbier søndag, er han i øyeblikket nesten fire minutter bak ledende Alberto Contador. Det er formidabelt – og synes nærmest som en umulig å oppgave å hente inn.

Kanskje ikke så rart at 34-åringen er oppgitt. Mandag gikk han imidlertid til angrep på mediene – særlig de som har base i hans eget hjemland.

– Det er mangel på respekt at en regjerende mester stadig skal måtte svare på spørsmål om Lance Armstrong og Alberto Contador, sa Sastre til velonews.com.

– I flere måneder har alt fokuset handlet om rivaliseringen mellom Armstrong og Contador, og nå som rittet er i ferd med å bli kjedelig og det er lite å skrive om, vender dere fokuset mot meg og forventer at jeg skal gjøre noe. Jeg er ingen eske med tryllesaker i, tilføyde han.

Konspirasjon?
Sastre har selv flere ganger avvist at han er i stand til å ta opp kampen med Astana-rytterne i årets ritt. Samtidig mener han bestemt at enkelte i feltet har gjort jobben vanskeligere for ham.

– Det er noen som ikke vil at jeg skal vinne denne Touren, sa Sastre uten å navngi noen av de «mistenkte».

– Med tanke på miljøet i laget har dette vært min beste Tour noen gang, men jeg har ikke likt hvordan ting har fungert i feltet underveis, tilføyde han.

Nå satser han alt på å vinne den siste store fjelletappen opp til majestetiske Mont Ventoux kommende lørdag.

– Det er hovedmålet for meg personlig akkurat nå, sier spanjolen.

(ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere