*Nettavisen* Sport.

Hushovd: - Dette lover bra

Foto: Reuters/Scanpix

Nordmannen på fjerdeplass i Belgia.

28.03.09 21:26

Thor Hushovd kjørte inn til en fjerdeplass i sykkelrittet E3-Prijs Harelbeke lørdag. Nordmannen var tilbake etter fødsel, men nådde altså ikke helt opp i generalprøven til Tour of Flanders.

Grimstadgutten satt i en gruppe et stykke bak tre utbrytere, og tapte jevnt og trutt inn mot mål. Hushovd var likevel best i spurten om plassen bak de tre i front.

- En hard dag med regn. Cervelo kjørte meget sterkt som lag og var med å styre løpet. Vi satt med teten hele dagen, men klarte ikke følge Boonen og Pozzato. Jeg er fornøyd med 4. plass etter ei hard uke med fødsel og lite søvn. Dette lover bra for resten av klassikerne, sier Hushovd i en pressemelding.

Italiensk triumf
Team Katushas Filippo Pozzato vant konkurransen, mens hjemmefavoritten Tom Boonen ble nummer to. Astana-rytteren Maxim Iglinskji kapret den siste pallplassen.

- Jeg følte meg i bra form. Det var synd for Boonen at han ikke vant på hjemmebane, men jeg er selvfølgelig glad for min egen prestasjon. Boonen styrte løpet, og var egentlig den beste i dag, sier vinneren til cyclingnews.com.

Jevn spurt
Tettrioen stakk av gårde fra frontgruppen - 20 ryttere - da det gjensto cirka 25 kilometer av den i alt 208 kilometer lange løypa.

Det var Boonen som skapte bruddet, da han stakk ifra, og fikk følge av Pozzato. 2-3 kilometer senere fikk de også selskap av Iglinskij. Sistnevnte var imidlertid sjanseløs i spurten.

Pozzato satte først inn støtet rett før målstreken. Boonen gjorde sitt beste for å svare på italienerens rykk, men måtte til slutt se seg slått i en jevn spurt.

Fortjent seier
Til tross for at han ble beseiret på oppløpet, var Boonen likevel full av lovord om sin overmann.

- Pozzato fortjente denne seieren. Det var mann mot mann, og det var fint lite jeg kunne gjøre for å stoppe ham. Dette var i hvert fall en bra test for meg, sier Quick Step-rytteren.

Kurt Asle Arvesen vant E3-Prijs Harelbeke forrige sesong, men verken Team Saxo Bank-rytteren, Gabriel Rasch eller Edvald Boasson Hagen klarte å hevde seg nevneverdig lørdag.

Tour of Flanders starter søndag 5 april.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.