Hushovd: - Jeg fryktet det verste

Foto: AFP/Scanpix

Thor Hushovd i stygg velt under Tirreno-Adriatico.

12.03.09 20:01

Cervélo Test Team opplevde en skikkelig møkkadag på italienske landeveier torsdag. Fem ryttere på det sveitsiskbaserte laget var involvert i fire forskjellige velt.

Verst gikk det utover Thor Hushovd. Til sin personlige trener Atle Kvålsvoll beskrev 31-åringen velten på følgende måte:

- Jeg gikk dessverre i bakken med et smell i dag. Jeg fryktet det verste med en gang, men jeg har bare slått hoften og skulderen.

- Med litt nedising i kveld, er jeg klar til morgendagen. Ellers følte jeg meg bra i dag, så det var et godt tegn, skriver Hushovd i en tekstmelding.

Kvålsvoll: - Ikke gunstig
Cervélo-ledelsen meldte først at spurteren gikk i bakken med hodet først og blødde. Det dreide seg trolig kun om overflateskader etter møtet med asfalten.

Kvålsvoll hadde selvsagt helst sett at Hushovd holdt seg på beina gjennom hele etappen.

- Det er aldri gunstig å gå i bakken. Kroppen bruker en del energi på å bygge seg opp igjen. Det er aldri optimalt. Ettersom han ellers følte seg bra i dag, ville han helt sikkert prøvd seg mot Alessandro Petacchi under spurten, sier Kvålsvoll til Nettavisen.

Torsdag gikk i stedet Petacchi frem og vant etappen.

- Livsfarlige forhold
Også flere andre Cervélo-ryttere var involvert i velt torsdag. Roger Hammond, Andreas Klier, Simon Gerrans og lagets andre nordmann, Gabriel Rasch gikk ned for telling.

- Velten jeg var involvert i skjedde i en sving på vei oppover fjellet. Det var en bekk der og vann som kom rennende over veien. Det gjorde det såpeglatt. Jeg endte opp i asfalten sammen med fem-seks andre ryttere, sier Gabriel Rasch til Nettavisen.

- Hvor hardt gikk det utover deg?

- Jeg landet på siden og slo albuen, hofta, kneet og ankelen. Men det går greit, jeg sykler videre i morgen, beroliger han.

Tro det eller ei, men også Edvald Boasson Hagen (Team Columbia) veltet under rittets 2. etappe.

- Dumdristig sykling
Rasch forklarer de mange uhellene med stort felt og dumdristig sykling.

- Det kjøres litt mer aggressivt enn vanlig. Det er et stort felt med 200 ryttere på veiene. Samtidig er fortsatt tidlig i løpet. Alle tror at de skal være med å kjempe i finalen.

- I tillegg er det er en del unge syklister i sykkelsporten nå, det har kanskje litt med det å gjøre. De er litt mer klønete på sykkelen og litt dumme, rett og slett.

Kvålsvoll er ikke overrasket at det italienske rittet har utviklet i dramatisk retning.

- Det er litt typisk italiensk. Det er litt svingete og små veier, da skjer det ofte ting. I finalene går det veldig fort. Det satses voldsomt i utforkjøringene, sier han.

- Livsfarlige forhold
Overfor TV2 Sporten beskriver Hushovd forholdene som ”livsfarlige”.

- Det var en som veltet foran meg. Jeg hadde ikke mulighet til å unngå ham og gikk knallhardt i bakken. Jeg slo hoften og ble stiv. Det var livsfarlig der ute. Inkludert meg selv, gikk fem av våre ryttere i bakken, sier han til TV-kanalen.

Fredag ruller etapperittet videre, og da er det til alt overmål fredag den 13. Etapperittet avsluttes tirsdag i neste uke.

PS! Thor Hushovd har også vært plaget med et mageonde denne uka. Søndag kunne han ikke trene, men lagledelsen beskrev tilstanden hans som bedre foran torsdagens etappe.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: sykling

Mest lest på Sport

Annonsebilag