*Nettavisen* Sport.

Hushovd: - Prøvde å overtale ham

Foto: Heiko Junge/Scanpix

- Veldig dumt, sier Thor Hushovd etter at han mistet sin viktigste hjelperytter, Julian Dean.

07.08.07 17:26

Tirsdag kom beskjeden Hushovd selv kun har visst om i en ukes tid. Credit Agricoles spurtopptrekker, Julian Dean, slutter i det franske laget for å begynne i det hardtsatsende amerikanske laget, Slipstream.

Les den saken her.

Det betyr at Hushovd og laget står igjen delvis på bar bakke i forhold til en spurtopptrekker. Dean har vært anerkjent som en av verdens aller beste.

- Dette er selvsagt veldig dumt. Han er en vanvittig bra mann og spurtopptrekker. Han er absolutt en av de beste i verden, og jeg har gjort det jeg kan for å få ham til å bli. Han valgte imidlertid likevel å prøve noe nytt. Da må man bare akseptere det, sier Hushovd til Nettavisen.

To alternativer
Dean var mannen som trakk opp spurten da Hushovd vant sin etappe i Tour de France i juli. Nå er Hushovd usikker på hva som skjer.

- Det er to alternativer. Enten får vi inn to passe erfarne ryttere som kan veie opp for den rollen Julian har hatt i laget. Ellers kan vi gå for å lære opp William Bonnet som vi allerede har i laget. Han er en utrolig spennende rytter, sier Hushovd.

Å lære opp Bonnet vil imidlertid ta tid. Dermed foregår det nå hektisk tankevirksomhet i nordmannens lag for å finne ut om det finnes to tilgjengelige menn som kan erstatte Dean.

To uker
- Det finnes bare en håndfull menn som Julian Dean i hele verden, og de er under kontrakt. Dem får vi derfor ikke. Men jeg og laget vrir nå hodet for å finne ut om vi kan hente inn to mann som sammen kan gjøre den jobben han gjorde, sier Hushovd.

Og:

- Jeg håper at vi finner noen navn, og at vi kan ha dem på kontrakt i løpet av et par ukers tid.

Hushovds neste oppgave blir i Hamburg 19. august, og deretter på Eneco Touren fra 22- august og en ukes tid fremover.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.