RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Christophe Ena/AP

Hushovd fikk Cavendish disket

Sist oppdatert:
– Han forsøkte å kjøre meg inn i gjerdet og velte meg. Det er jeg møkk lei av, sier Thor Hushovd.

Sergej Ivanov vant etappen. Men sett med norske øyne var det kampen om 13.-plassen (!), som fikk mest oppmerksomhet på lørdagens 14. etappe av Tour de France. Nok en gang sto det om viktige poeng for Mark Cavendish og Thor Hushovd i kampen om den grønne spurttrøyen.

Som vanlig var det Cavendish som var sterkest i spurtoppgjøret, og en tydelig irritert Hushovd ble presset inn i gjerdet av Columbia-gjengen. Oksen fra Grimstad klarte likevel å tråkke seg inn til en viktig 14.-plass.

Men en liten stund etter at rytterene hadde kommet i mål kom beskjeden om at Mark Cavendish hadde blitt disket for å ha presset Hushovd. Dermed ble nordmannen tildelt 13 poeng for 13.-plassen, mens Cavendish ble nummer 154, og fikk null poeng.

– Er møkk lei
– Han forsøkte å kjøre meg inn i gjerdet og velte meg. Det er jeg møkk lei av. Vi har lagt inn protest og jeg håper han blir disket, sier Hushovd til TV 2 Sporten.

– Når de driver med urent spill blir jeg sulten. Så jeg kommer til å gi Columbia en skikkelig fight om den grønne trøyen, forteller en tydelig irritert Thor Hushovd.

Ifølge de siste offisielle resultatlistene ble Cervelos protest altså tatt til følge.

Dermed har Hushovd nå en klar fordel på Cavendish. Nordmannen ligger 18 poeng foran sin argeste konkurrent. Hushovd har totalt 218 spurtpoeng.

Sergej Ivanov vant altså etappen, etter å ha sittet i brudd store deler av dagen. Nicholas Roche kapret andreplassen, mens Hayden Roulston ble nummer tre.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Hincapie jaktet gult
Mark Cavendish prøvde seg i et større brudd på 14 ryttere før den første innlagte spurten på lørdagens etappe, men briten slapp seg raskt tilbake. Dermed var det 13 mann igjen i front, og denne gruppen fikk etter hvert et solid forsprang til hovedfeltet.

I gruppen av utbryterne satt blant andre Columbia-rytteren George Hincapie og Christophe Le Mevel fra Française des. Jeux. De to lå henholdsvis 5,25 minutter og 6,03 minutter bak den gule ledertrøyen før lørdagens 199 kilometer lange etappe, og kunne dermed bli en trussel i sammendraget.

13 mann ble til tolv, da Jens Voigt fikk en punktering. Tyskeren var lite fornøyd med hjelpen han fikk fra servicebilen, og lirte av seg noen gloser til både hjelpefolkene, og kameramannen som filmet han. Til slutt bestemte Voigt seg for å ta en tissepause, slik at han fikk være i fred. Han kom seg aldri tilbake til bruddet.

Mot slutten var det altså Kathusha-rytteren Sergej Ivanov som viste seg å ha mest krefter. Russeren stakk fra resten av gruppen, og holdt ledelsen helt inn til mål. Dette var Ivanovs andre etappeseier i Touren. Han vant også den niende etappen i 2001.

George Hincapie kom i mål som nummer åtte, og det så ut til at han kunne overta den gule ledertrøyen. Men det holdt akkurat ikke for amerinakeren, som nå bare ligger fem sekunder bak Rinaldo Nocentini i sammendraget.

LES OGSÅ: Tilskuer omkom

Arvesen dopingtestet
Bare to dager etter at han hadde vært igjennom en kragebensoperasjon, fikk Kurt Asle Arvesen besøk av dopingjegere hjemme i Eresfjord.

Nordmannen veltet som kjent ut av Tour de France på tirsdagens etappe, og pådro seg kragebensbrudd, og ble operert for skaden i Molde på torsdag.

Og tidlig lørdag morgen banket dopingjegerne fra Antidoping Norge på døren.

– Roter ikke bort tida, de. Systemet fungerer, men..., skriver Arvesen om besøket på sin Twitter-side.

13. ETAPPE: Thor i grønt

Politiet jakter skyttere
På fredagens etappe ble både Julian Dean og Oscar Freire skutt på med luftgevær. Lørdag bekrefter fransk politi at de nå jakter to tenåringer, som skal stå bak skytingen.

Dean ble truffet i pekefingeren, mens Freire ble truffet i låret. Ingen av de to ble alvorlig skadet, men hendelsen ble likevel tatt svært alvorlig hos de rammede lagene.

– Ifølge en av rytterne, så kom skuddene fra to ungdommer. De var rundt 16–17 år gamle, og lå på lur i buskene med luftgeværet, opplyser advokat Pascal Schultz ifølge Reuters.

Oscar Freire kunne opplyse om at han fortsatt hadde litt vondt i låret, men at smerten ikke var verre enn det som ventet han på lørdagens etappe.

– Jeg fikk beskjed av legen om at dette bare var småtteri, sammenlignet med 200 kilometer på sykkelsetet, sier Rabobank-rytteren.

– Dette er sånn som kan skje når rittet foregår midt ute blant publikum, sier han.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere