RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: Håkon M. Larsen/Scanpix)

Hushovd forstår ikke Giro-nekt

Sist oppdatert:
Giro d’Italia går uten flere av verdens beste sykkelteam. – Uforståelig, mener Thor Hushovd.

Fredag ble lagene til årets Giro d’Italia offentliggjort. Ute av årets liste var storlag som Astana, Team High Road (tidligere T-mobile) og Crédit Agricole.

Det har ført til en opphetet debatt om uttakskriteriene foran verdens mest prestisjefylte sammenlagtritt.

- Dette må jeg si var overraskende. Det er direkte tullete ikke å ta med de beste lagene i verden. Jeg synes dette er veldig rart, sier Thor Hushovd til Nettavisen.

Vet ikke hvorfor
Arrangørene legger etikk, kvalitet, internasjonalitet og historisk forhold til rittarrangøren til grunn for uttaket. Det er ikke godt å si hvilket av punktene Crédit Agricole stryker på.

- Nei, det vet jeg ikke. Men jeg skulle gjerne likt å vite det, sier Hushovd.

- Vi har to italienere på laget og det burde være en fordel til Giroen. Jeg føler vi er satt tilbake 10-15 år nå. Da visste vi heller ikke hvilke ritt vi fikk stille opp i.

Di Luca er med
At Crédit Agricole er inne blant de tjue beste lagene i verden, får altså ingen effekt denne gangen. Arrangøren trenger ikke å forholde seg til protour-rankingen når de velger ut sammensettingen av Giro-feltet.

Flere rittarrangører har også varslet at lag med dopingbefengt fortid skal utelukkes. Under Giro’en har de imidlertid sluppet inn LPR Brakes med tidligere utestengte Danilo Di Luca i spissen. Mens altså Astana med fjorårets Tour de France-vinner Alberto Contador, ble utelatt.

- Det er mye dobbeltmoral ute og går her. Mange italienske lag har blitt med, mens andre storlag er droppet. Jeg synes for så vidt at det er greit at lag med dopingrykte blir utelukket, men jeg skjønner ikke hvorfor vi ikke skal få være med, sier Hushovd som ikke vil mene noe om hvilke lag som bør ekskluderes.

Kjipt for Rasch
Verken for Hushovd selv eller Crédit er beskjeden fra Italia noen stor krise, men for Gabriel Rasch er beskjeden kjedelig.

INNE: Danilo Di Luca og hans LPR Brakes har fått innpass i årets Giro.
INNE: Danilo Di Luca og hans LPR Brakes har fått innpass i årets Giro.

- Det er veldig synd for ham. Han hadde en stor sjanse til å bli med og det hadde vært gøy for ham å være med i et så stort løp.

Grimstad-rytteren håper i det minste at laget slippes til i andre italienske rytt denne sesongen. Akkurat nå er han imidlertid mest opptatt av søndagens sesongdebut (GP de la Marseillaise).

- Jeg er på vei ned dit nå, men jeg får bare ta det som det kommer. Jeg var syk i forrige uke, og mistet noen viktige treningsdager. Jeg tror «Tour Med» i midten av februar blir bedre for min del. Da har jeg nok fått tilbake godfølelsen og kan være med å kjempe om noen etappeseirer.

Da har han også treningskamerat Gabriel Rasch med på laget.

PS! Team CSC er funnet verdig en plass i rittet. Kurt Asle Arvesen kan dermed bli eneste norske i vårens Giro.

Ferske sykkelnyheter her!

Les flere nyheter på Nettavisens sportsseksjon!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere