*Nettavisen* Sport.

Hushovd håper fortsatt på å kjøre Tour de France

HAR IKKE KJØRT TOUR DE FRANCE PÅ TO ÅR: Nå håper Thor Hushovd han får sjansen igjen. Foto: Kurt Desplenter (Afp / NTB scanpix)

- Må vise så god form at de er trygge på at jeg er klar.

Thor Hushovd har hatt en heller skuffende sesong fram til nå, men etter en liten opptur i Paris-Roubaix håper han fortsatt på å få kjøre Tour de France.

Han har ikke kjørt Grand Touren i Frankrike de siste to årene, men sier til TV 2 at han er med i bruttotroppen på 12 ryttere før årets ritt. Det gir ham en god mulighet til å få kjøre Touren for 12. gang i karrieren.

– Jeg står på det de kaller bruttotroppen, der det er 12 mann med, så det er absolutt klart at jeg har en fair sjanse. Det er opp til meg selv å vise at jeg er god nok, sier Hushovd til TV 2.

– Siden jeg har vært litt ustabil i formen helt siden jeg kom til BMC-laget (før 2012-sesongen, red.anm.), må jeg vise så god form at de er trygge på at jeg er klar, legger han til.

Må prestere

Det betyr at «Oksen fra Grimstad» må prestere i de kommende rittene han skal kjøre, og oppkjøringen til de løpene har han lagt til hjemtraktene i Grimstad.

Han skal først være med i tour of California. Deretter er det Criterium de Dauphiné og NM. Det er helt klart at dette blir svært viktige ritt for Hushovd.

I BMC-laget er det tradisjon for å holde kortene tett til brystet når det gjelder laguttakene til de store rittene. Lagene blir ikke tatt ut og offentliggjort før like i forkant, og i fjor ble Hushovd vraket både til Touren og til VM i lagtempo.

Heller ikke Skys Edvald Boasson Hagen eller Belkins Lars Petter Nordhaug er sikre på å kjøre Tour de France i år. Hagen er i likhet med Hushovd i bruttotroppen, men også han må prestere for å bli klar.

Den eneste norske rytteren som i øyeblikket er helt klar for Touren er Alexander Kristoff.

Giro-uttaket

Cadel Evans skal kjøre som BMC-kaptein i Giro d'Italia som starter i Belfast 9. mai. Laguttaket for torsdag. Han får med seg ryttere som har hjulpet ham i små og store ritt på vårparten og er fornøyd med det mannskapet han har rundt seg, melder han via en pressemelding fra BMC-teamet.

– Jeg skal ikke legge skjul på at jeg er veldig fornøyd med det laget og de rytterne jeg får med meg i Giroen. Det er et sterkt lag, sier Cadel Evans.

Ved siden av ham selv kommer Brent Bookwalter (USA), Yannick Eijssen (Belgia), Ben Hermans (Belgia) Steve Morabito (Sveits) Daniel Oss (Italia), Manuel Quinziato (Italia), Samuel Sánchez (Spania) og Danilo Wyss (Sveits) til å gjøre Giroen for BMC. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.