RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hushovd-hjelper til Columbia

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
En av nordmannens viktigste hjelpere er tapt for Cervélo.

Ved siden av spurtopptrekker Brett Lancaster, har Hayden Roulston vært en av de viktigste hjelperytterne til Thor Hushovd denne sesongen.

Neste år sykler newzealenderen for Team Columbia.

- Jeg har allerede snakket mye med laget og jeg gleder meg. Jeg kan ikke vente til 2010-sesongen, skriver Roulston selv på sin egen hjemmeside.

Kvålsvoll: - Knapt synlig i Tour de France
28-åringen har sin bakgrunn fra banesykling. I Cervélo-laget har han hatt ansvaret for å holde tempoet oppe for Hushovd og Lancaster foran spurten.

Samarbeidet har imidlertid ikke fungert optimalt, også fordi fremadstormende Heinrich Haussler ikke ser ut til å ha funnet sin plass i systemet.

- Roulston er en rytter med stor kjørestyrke som har gjort en god jobb for Thor i flere løp, sier Atle Kvålsvoll til Nettavisen og legger til:

- Men han var knapt synlig i Tour de France.

- Bedre struktur
Årsaken til det er sikkert sammensatt. Selv trekker Roulston fram organiseringen som en av hovedårsakene til at han blir å finne ved Mark Cavendish' side neste sesong.

- Laget er så strukturert, og det er akkurat det jeg seg etter. Jeg vet at dette kommer til å bli en flott sesong, sier Roulston.

Roulston ble nummer tre på den 14.-etappen fra Colmar til Besancon i årets Tour de France. Han tok to medaljer på bane under Beijing-OL i 2008.

Roulston signerte en ettårsavtale med Cervélo TestTeam foran årets sesong. Den nye avtalen med Team Columbia strekker seg fram til 2012.

PS! Columbia har for øvrig mistet ryttere som George Hincapie (BMC Racing), Marcus Burghardt (BMC Racing), Edvald Boasson Hagen og Kim Kirchen (Katjusja) fra laget de har kjørt med denne sesongen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere