RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX

Hushovd kan miste VM

Sist oppdatert:
Thor Hushovd sliter med luftveisproblemer og kom mandag til Norge for omfattende legeundersøkelser. Nå kan han gå glipp av sykkel-VM i Verona om to uker.

- Det sier seg egentlig litt selv at VM henger i en tynn tråd. Tiden fram mot mesterskapet går fort, men det er for tidlig å si noe sikkert ennå, sier trener Atle Kvålsvoll til NTB.

Helt siden sommerens Tour de France har Credit Agricole-proffen slitt med sykdom. Under besøket hos en øre-, nese- og halsspesialist mandag, ble det gjort sykdomsfunn.

- Det ble funnet noe i brystet hans som ikke skal være der. Mer vet vi ikke ennå. Tirsdag skal han til røntgen, samt at det skal gjøres flere undersøkelser på luftveiene, fortalte Kvålsvoll.

Fire plasser
VM går i italienske Verona fra 27. september til 4. oktober. Norge har fire plasser i landeveisrittet for menn, samt to i temporittet. Trolig blir det OL-syklistene Hushovd, Kurt Asle Arvesen, Morten Hegreberg og Mads Kaggestad som får sykle landeveisrittet.

Utgår Hushovd, trer Arvesen fram som opplagt kapteinsvalg og ytterligere en hjelperytter kan bli hentet inn. Først senere i uken blir det klart om Thor Hushovd kan delta i oppkjøringen mot VM.

- Det er viktig å få klarhet i om Thor Hushovd kan belaste kroppen med de harde belastningene og treningsmengdene som skal til for å bygge seg opp mot både VM i månedsskiftet september-oktober og Paris-Tours 10. oktober, sa Atle Korsvoll via mail til TV 2 Nettavisen søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere