*Nettavisen* Sport.

Hushovd knust av Cavendish igjen

Foto: PASCAL PAVANI (AFP)

Men nordmannen beholdt poengtrøyen.

15.07.09 07:51

Det var igjen duket for massespurt på tirsdagens etappe av Tour de France, og nok en gang var det Mark Cavendish som var den sterkeste. Thor Hushovd klarte ikke å holde følge med briten inn mot mål, og måtte dermed ta til takke med en ny andreplass i årets Tour de France.

Nordmannen beholder imidlertid den grønne poengtrøyen. Cavendish fikk 35 poeng for seieren, mens Hushovd fikk 30 poeng for sin plassering.

Les også: Kurt Asle må bryte Touren

Dette betyr at grimstadgutten står med 147 poeng i sammendraget, mens Cavendish nå har samlet 141 spurtpoeng.

– Jeg var ikke nærme nok, sier Hushovd til TV 2 Sporten etter løpet.

– Jeg tror han får vanvittig mye hjelp fra Erik Zabel, som sykler gjennom løypeavslutningen på hver etappe om morgenen og kan da gi råd, sier han.

Sett med norske øyne ble det dermed mye dramatikk på den 10. etappen.

Tippe?Spill Lotto og Tipping på mobilen

Tung dag for Arvesen
For Kurt Asle Arvesen ble det nemlig en svært tung etappe. Nordmannen pådro seg skader i en velt rundt 105 kilometer før mål, da han gikk i bakken med flere ryttere.

Mens de øvrige rytterne kom seg tilbake på sykkelen, ble Arvesen stående igjen i veikanten og holde seg til venstre skulder. Det var tydelig at han hadde fryktelig vondt.

Etter å ha bli undersøkt av lege kom han seg tilbake på sykkelen, og etter noen kilometer var han på plass i hovedfeltet, men måtte raskt ned til legebilen igjen, der han fikk smertestillende.

Klikk på bildet for å forstørre.

Med rundt 60 kilometer igjen måtte nordmannen på ny ned å snakke med legen. Han ble sjekket i skulderen og kragebeinet, før han tok turen opp igjen til hovedfeltet.

– Jeg skal ta røntgen nå. Det kjennes ikke noe særlig ut, sier Arvesen til TV 2 etter målgang i Issoudin.

LES OGSÅ: Kurt Asle skadet i krasj

Fire mann i brudd
For Thor Hushovd ble det nok en rolig dag i grønt fram til massespurten. Takket være et brudd bestående av fire ryttere, ble det aldri noen kamp med Mark Cavendish om poeng på de innlagte spurtene underveis i løypa. Dermed sykler oksen fra Grimstad i den grønne poengtrøyen også på den neste etappen.

Bruddet besto av Samuel Dumoulin fra Cofidis, Benoit Vaugrenard fra Francaise de Jeux, Mikhail Ignatiev fra Katusha og Thierry Hupond fra Skil-Shimano. Utbryterne holdt seg foran lenge, men på grunn av dårlig samarbeid, spesielt fra Ignatiev, klarte de ikke å holde unna for hovedfeltet helt inn mot mål.

Dermed ble det hele altså avgjort i en massespurt, og der var Cavendish igjen sterkest.

Klikk på bildet for å forstørre.

9. ETAPPE: – På jakt uten patroner

Fortsatt uro i Astana
Uroen i Astana fortsetter, og før tirsdagens etappe advarte Lance Armstrong om at usikkerheten angående hvem som er lagets hovedmann i sammendraget kan påvirke sjansene for at en Astana-rytter ender opp med den gule trøyen etter årets Tour de France.

37-åringen og lagkamerat Alberto Contador ligger begge svært godt an til å vinne sammenlagt så langt, og det store spørsmålet er fortsatt hvem av de to laget kommer til å satse på som hovedutfordrer i kampen om seier.

– Det er helt klart friksjon mellom oss. Begge har lyst til å vinne Touren. Det verste som kan skje er at vi begge ønsker å vinne så mye, at ingen av oss ender opp i gult, forteller Armstrong ifølge Reuters.

Han understreker imidlertid at mye av bråket også har blitt hausset opp av media.

– I løpet av den første uken er media på jakt etter gode saker. De analyserer hver eneste lille ting, og skriver at vi hater hverandre. Det er ikke sant, sier amerikaneren.

Og etter tirsdagens etappe er ingen ting forandret. Rinaldo Nocentini beholder den gule ledertrøyen, mens duoen Contador og Armstrong fortsatt ligger å lurer like bak.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag