500 - Internal Server Error

[]
Gå til sidens hovedinnhold

Hushovd: - Mitt beste VM

Thor Hushovd gjorde sine egne forhåndstips til skamme, og leverte et solid ritt i den beinharde VM-løypen i Stuttgart.

STUTTGART (Nettavisen): Thor Hushovd trillet over mål til en 19. plass i søndagens landeveis-VM i Stuttgart. Kanskje ingen plassering å skrive hjem om, men Grimstad-rytteren satte farge på rittet og markerte seg med offensiv kjøring underveis.

- Det var et veldig bra løp. Jeg mener det er det beste VM-rittet jeg noen gang har kjørt, sier Hushovd til Nettavisen.

Les også:- Viser at vi kan vinne VM
Les også:Bettinis søte VM-hevn

Gikk i brudd
På fredagens pressekonferanse var nordmannen svært nøktern med tanke på egne VM-sjanser. Etter søndagens ritt hadde pipen en annen lyd.

- Jeg er veldig fornøyd. Jeg satt godt med på sisterunden sammen med ryttere som Erik Zabel og Oscar Freire. Underveis kom jeg med i det første seriøse bruddet, mens Kurt satt i det andre. Det var egentlig helt perfekt. Begge to var med på å prege løpet.

Men selv om Hushovd hadde en god dag på sykkelen og er godt fornøyd med egen innsats, var han sjanseløs da de aller største kanonen rykket av gårde i stigningen 15 kilometer før mål på sisterunden.

Sjanseløs
- Da de gikk 15 kilometer før mål klarte jeg ikke å følge. Jeg hadde ikke beina til det. Gutta som stakk av gårde var de beste i dag. Det var i grunnen som forventet, innrømmer han.

- Jeg lå bra an, men Bettini og de andre bare fløy av gårde. Jeg var helt sjanseløs på å bli med.

En på papiret beskjeden 19. plass til tross, Crédit Agricole-rytteren sitter igjen med utelukkende positive følelser etter VM-løpet.

- Jeg var ærlig på fredag da jeg sa at jeg var usikker på formen. Men det gikk mye bedre enn forventet. Det var en knalltøff løype og det ble kjørt beinhardt underveis, forteller han.

Vil avslutte med seier
Hushovds personlige trener Atle Kvålsvoll er også full av lovord etter VM-innsatsen.

- Det er godt for ham å vise at han kan stå løpet ut. Det er bra for selvtilliten. Det er nok det beste VM han har kjørt, noe som er viktig for neste sesong. Thor viser i dag at han har et veldig bra potensial som klassiskrytter, sier Kvålsvoll.

Etter VM gjenstår bare to ritt for Hushovd før han kan parkere sykkelen for sesongen. Det største av dem er klassikeren Paris - Tours om to uker. Med fornyet selvtillit og domkumentert toppform håper spurtspesialisten på et flott sesongpunktum.

- Jeg har som mål å vinne Paris - Tours. Det ville vært en perfekt avslutning på sesongen, gliser Hushovd.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot