RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hushovd nådde ikke opp

(AFP)
Sist oppdatert:
Filippo Pozzato sørget for en noe overraskende hjemmesier i Milano - San Remo. Thor Hushovd kjørte inn til en plass blant de 15 beste.

Milano - San Remo er den første av de store vårklassikerne i syklingens Pro Tour. Det 294 kilometer lange rittet er det lengste på Touren - og ifølge mange sykkelentusiaster det vakreste.

Lurte alle
På forhånd trodde de fleste at det ville stå mellom den italienske spurtkanonen Alessandro Petacchi (Milram) og den belgiske verdensmesteren Tom Boonen (Quick Step) - med Boonens lagkamerat Paolo Bettini som utfordrer.

I stedet var det en annen Quick Step-rytter som trakk det lengste strået i spurten. For da hovedfeltet tok igjen utbrytergruppen like før mål, lurte Filippo Pozzato alle. 24-åring stakk 300 meter før mål, og holdt unna helt inn.

Pozzato skulle i utgangspunktet jobbe for lagkamerat Boonen, men da han kom avgårde i den seks mann store gruppen opp Poggio var italieneren plutselig Quick Steps mann. Gruppen var aldri særlig lenger enn 15 sekunder foran feltet, og det virket lenge som om de ikke skulle klare å holde unna. Men da feltet med Rabobank i spissen var helt oppe ryggen på utbryterne 400 meter før mål, slo stakk Rinaldo Nocentini.

Pozzato slo kontra og stakk av gårde 300 meter før målstreken. Ingen av kanonene klarte å hente Quick Step-rytteren, som syløet inn til karrierens 22. seier.

Hushovd litt bak
Alessandro Petacchi spurtet inn til en andreplass, mens Liquigas-rytteren Luca Paolini sørget for at det ble tredobbelt italiensk. Tom Boonen ble nummer fire.

Thor Hushovd var rundt nummer 13 i mål, mens Kurt Asle Arvesen havnet på 42. plass.

- Jeg hadde en tung dag i dag, og er fornøyd med at jeg hang med inn. I spurten manglet jeg trøkk og sprut og skal man hevde seg i toppen i slike løp må man ha en topp dag. Jeg håper på noe bedre når vi vender nesa nordover, sier Thor Hushovd til Syklingens Verden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere